13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε την εφαρμογή πλοήγησης CitisNAV για iPhone

    Πρέπει να ομολογήσω ότι όταν μας έστειλαν, πριν από 1 περίπου μήνα, το CitisNAV από την Creative Image Technologies (CIT) για αναλυτικό testing και review ήμουν αρκετά δύσπιστος.

    Δεν συνηθίζεται βλέπεις, μία Ελληνική εταιρία πληροφορικής να διαθέτει μια πλήρη εφαρμογή πλοήγησης με ολοκληρωμένους  χάρτες στην τιμή των €9,99. Πόσο μάλλον, να σου προσφέρει συνεχείς και  δωρεάν αναβαθμίσεις.

    Από την άλλη, γνωρίζοντας την επιθετική εμπορική πολιτική που ακολουθεί η CIT για όλα τα προϊόντα της, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο. Με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των πλοηγών και με τρανταχτές συνεργασίες με κολοσσούς του χώρου όπως η Sygic, η Ndrive και η NavNgo, ήταν θέμα χρόνου για την εταιρία να αποκτήσει το δικό της brand/πλοηγό, το CitisNAV.

    Μετά από ένα μήνα συνεχών δοκιμών μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το CitisNAV ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της πλοήγησης και πιο συγκεκριμένα στα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android και iOS.

    Σχεδιασμένο να συνδυάζει απλότητα και ευχρηστία απευθύνεται σε χρήστες, έμπειρους και μη, που θέλουν να προσθέσουν ένα αξιόπιστο πλοηγό στο smartphone τους και να βρουν εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνουν χωρίς να πληρώσουν μία περιουσία. Το εντυπωσιακό είναι επίσης ότι παρά τη χαμηλή τιμή του, δεν έχει γίνει καμία έκπτωση στην ποιότητα και τις λειτουργίες του συγκεκριμένου προγράμματος.

    Κατ΄ αρχήν διαθέτει πλήρεις φωνητικές οδηγίες πλοήγησης στροφή προς στροφή για οδηγούς και πεζούς καθώς και 2D ή 3D απεικόνιση χαρτών. Οι ενδείξεις χρήσιμων πληροφοριών διαδρομής στην οθόνη, όπως ώρα άφιξης, ταχύτητα και πολλές άλλες είναι άκρως βοηθητικές, ενώ στις μεγάλες κεντρικές αρτηρίες εμφανίζονται πινακίδες με λωρίδες κυκλοφορίας και εξόδων κατεύθυνσης.

    Το πρόγραμμα δίνει εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε κάμερες ελέγχου ταχύτητας μαζί με φωνητικές και οπτικές προειδοποιήσεις ενώ έχετε και τη δυνατότητα να στείλετε με sms ή e-mail τη θέση στην οποία βρίσκεστε. Πρέπει να τονίσω ακόμη ότι πλοηγείστε χωρίς να χρειάζεται σύνδεση σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi ή 3G γιατί οι χάρτες είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή σας ενώ υπάρχουν συνολικά δεκατρείς τρόποι για να αναζητήσετε αυτό που ψάχνετε με πιο εντυπωσιακό αυτόν του Google Search (το συγκεκριμένο απαιτεί σύνδεση σε Wi-Fi ή data connection).

    Must της εφαρμογής αποτελεί η σύνδεση με μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Foursquare ενώ μπορείτε να δείτε live απεικόνιση καιρικών συνθηκών στο χάρτη και να κατεβάσετε μέσα από το πρόγραμμα σε λίγα δευτερόλεπτα τριήμερη πρόγνωση καιρού.

    Αυτά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά μας άφησαν πλήρως ικανοποιημένους ως προς το σκέλος των λειτουργιών. Το βασικότερο όμως όπλο του CitisNAV είναι οι χάρτες που το πλαισιώνουν. Λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν ελάχιστες (3-4) Ελληνικές εταιρίες πληροφορικής στο χώρο της παραγωγής χαρτών και ψηφιακών δεδομένων και σίγουρα η CIT πρωταγωνιστεί ανάμεσά τους. Ως αποτέλεσμα  διαθέτει μία από τις πληρέστερες και πλέον ενημερωμένες βάσεις για Ελλάδα και Κύπρο ενώ δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία.

    Δοκιμάσαμε οι ίδιοι στο δρόμο τους χάρτες του CitisNAV και διαπιστώσαμε ότι έχει γίνει καταπληκτική δουλειά από την CIT καθώς το λογισμικό μας πήγε όπου του ζητήσαμε δίνοντάς μας ως επί το πλείστον ιδανικές δρομολογήσεις, πράγμα που αποδεικνύει ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση δεδομένων και αλγόριθμου πλοήγησης.

    Οι χάρτες της Ελλάδας είναι πληρέστατοι και με κάλυψη που αγγίζει το 99% του πληθυσμού ενώ οι πόλεις που καλύπτονται με πλήρη γεωγραφικά δεδομένα πλοήγησης είναι διπλάσιες από αυτές των ανταγωνιστικών χαρτών.

    Οι χάρτες του CitisNAV σας πηγαίνουν με ακρίβεια σε όλη την Ελλάδα και σε πάνω από 8.500 χωριά και οικισμούς. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι εντοπίσαμε και κάποιες μικρές ελλείψεις σε κάποιες  μικρές πόλεις της επαρχίας αλλά αυτό δε μας ανησυχεί καθόλου αφού αφενός κανένας πλοηγός δεν διαθέτει τέλειους χάρτες και αφετέρου γιατί είμαστε σίγουροι ότι στο επόμενο δωρεάν update η CIT θα έχει προσθέσει στους χάρτες της τις παρατηρήσεις μας.

    Αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν η πληθώρα και ακρίβεια των χρήσιμων σημείων ενδιαφέροντος (Points of Interest ή αλλιώς POI). Το εύρος της πληροφορίας που διαθέτουν οι χάρτες του CitisNAV είναι τεράστιο και σύμφωνα με την CIT αναμένεται να ξεπεράσει τις 300.000 σημεία μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στις ρυθμίσεις του λογισμικού και να επιλέξετε όποια ή όλες τις κατηγορίες χρησίμων σημείων και πιστέψτε με θα εντυπωσιαστείτε.

    Σίγουρα μπορεί κάποιος να βρει πλοηγούς που υπερτερούν σε ορισμένα χαρακτηριστικά όπως τα τρισδιάστατα γραφικά (βλέπε Sygic Aura) ή αναγνώριση φωνής (MLS Destinator). Στοιχίζουν όμως 3-4 φορές περισσότερο από το CitisNAV και χωρίς τακτικές και δωρεάν αναβαθμίσεις. Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα επί της ουσίας μιλάμε για πλοήγηση και παροχή πληροφορίας χρησίμων σημείων ενδιαφέροντος τομείς που το CitisNAV είναι μακράν καλύτερο και με κορυφαίους χάρτες. Ξεχάστε κρυφές χρεώσεις και πληρωμές για αναβαθμίσεις χαρτών, σημείων ενδιαφέροντος και καμερών ταχύτητας. Η CIT παρέχει όλα τα παραπάνω ΔΩΡΕΑΝ απλά με την αρχική αγορά του CitisNAV. Με διαφορά τα καλύτερα €9,99  που μπορείτε να δώσετε για να αγοράσετε ένα απόλυτα αξιόπιστο πλοηγό.

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles