18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε την καλύτερη εφαρμογή πλοήγησης GPS. Άντε να ξαναχαθείς…

    Don’t panic! Ήχησε στα αυτιά μου σαν μια –ακόμα- παραίνεση της γυναίκας μου, εμπρός στην προοπτική να χαθεί κι αυτή η έξοδος της Αττικής Οδού – και τα 2,70 «στοιχίζουν» πιο ακριβά από ποτέ. Στην πραγματικότητα, είναι απλά η εμπορική ονομασία του νέου συστήματος πλοήγησης της GI, που με ένα «πιασάρικο» τρόπο επιχειρεί στην τελευταία της υλοποίηση να προσδώσει ένα “differentiative” χαρακτήρα. Ναι, αυτό το ειδοποιό στοιχείο, είναι άμεσα συναρτώμενο με την ανάδειξη του προϊόντος από το συρφετό των εφαρμογών navigation.

    Τα Navigon, iGO, TomTom, συνιστούν μια τριπλέτα που έχει φωλιάσει για τα καλά στις συσκευές των απανταχού ταξιδευτών, που θέλουν να σέβονται τον εαυτό τους. Εντυπωσιακά γραφικά, υψηλές αναλύσεις, augmented reality, bird view, lane assistant και πλήθος άλλων λειτουργιών, που συνωστίζονται στις δημοφιλέστατες αυτές εφαρμογές και καλούν τον ανταγωνισμό να «παίξει» το χαρτί της διαφοροποίησης – ο περίφημος χαρακτήρας που γράψαμε παραπάνω, για να σας προτρέψουμε να συνεχίσετε την ανάγνωση.

    Αυτά είναι τα δεδομένα, όσο δεδομένη είναι κι η ανταπόκριση των ιθυνόντων της GI, εκεί στα γραφεία της Κηφισίας, σε κάθε απορία ή βοήθεια, που θα αναζητήσουν οι αγοραστές της εφαρμογής.

    Όχι, δεν είναι η υποστήριξη το Key selling point του Ginius driver. Με το πέρας των 10 δευτερολέπτων που απαιτούνται για να εκκινήσει η εφαρμογή, θα είστε σε θέση να το αξιολογήσετε κι εσείς. Άλλωστε η εφαρμογή είναι δομημένη γύρω από αυτό που φανταστήκατε. Με γνώμονα το λιτό σχεδιασμό, το «καθαρό» interface και την ταχύτατη απόκριση πορεύεται το don’t panic, μαζί με τον “Ginius driver” και το αυτοκίνητο του.

    Ένα πάτημα στην υδρόγειο, στο κάτω δεξί μέρος της συσκευής παραπέμπει στον ενεργό χάρτη – ένα «εικονικό» πλήκτρο μακριά. Στην ίδια φυσική αντιστοιχία είναι και το μενού εισαγωγής προορισμού. Εδώ κρύβεται επιμελώς το δυνατό χαρτί του λογισμικού αυτού. Δύο πλαίσια εισαγωγής, σε πράσινο φόντο, που επιτρέπουν την εύρεση της διεύθυνσης ή του σημείου ενδιαφέροντος που θέλετε να προσεγγίσετε, συνεπικουρούμενα από ένα iPhone-like πληκτρολόγιο (που δεν είναι προνόμιο μόνο της εφαρμογής για το iOS) γεμίζουν επιμελώς την επόμενη οθόνη. Δεν έχει σημασία με ποια σειρά θα εισάγετε τη διεύθυνση με τον αριθμό και την πόλη – η δυναμική αναζήτηση του don’t panic είναι, χωρίς «second thougths», η καλύτερη σε εφαρμογή του είδους.

    Ανάμεσα στα in-app purchases ξεχωρίζει το πακέτο των POI’s, με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων των σημείων ενδιαφέροντος (επεκτείνοντας τον στον εντυπωσιακό αριθμό των 168.000), κρατώντας το κόστος κτήσης χαμηλά. Αν η τάξη μεγέθους δε σας έστειλε ήδη στο appstore για την επικείμενη αγορά, δοκιμάστε να αναζητήσετε τα Goody’s Χαλανδρίου και κάντε το ίδιο σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα πλοήγησης. Επαναλάβετε με τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής που γνωρίζετε καλά. Η θολή εικόνα που είχατε για αυτό το gps application αρχίζει να γίνεται πιο καθαρή…

    Τα 22 ευρώ, που απαιτεί το don’t panic δεν είναι πολλά.  Για την ακρίβεια, μαζί με το NAVV είναι τα φθηνότερα προγράμματα πλοήγησης που διατίθενται στο appstore.

    Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, όχι όμως στον υπερθετικό βαθμό. Η απουσία υποστήριξης για οθόνη retina κι η αδυναμία αναζήτησης μιας διασταύρωσης, παραπέμπουν σε παλαιότερες υλοποιήσεις. Όμως στον κώδικα του don’t panic έχει κρυφτεί ο πιο αποτελεσματικός αλγόριθμος πλοήγησης, που επαναπροσδιορίζει τον όρο αμεσότητα με αφοπλιστική ευχέρεια. Οι δωρεάν αναβαθμίσεις χαρτών και εφαρμογής, αποτελούν το εφαλτήριο της επιτυχίας του «έξυπνου οδηγού». Καλώς μας όρισε!

     

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles