16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Revolut: Brexit και Κύπρος

    revolut

    Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη, η Revolut με σχετική ανακοίνωση της διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, έτσι ώστε, οι πελάτες της εταιρείας – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα- θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κανονικά όλες τις υπηρεσίες με τον ίδιο τρόπο που τις χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα. Στην ανακοίνωση της Revolut, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

    Τι θα συμβεί εάν υπάρχει συμφωνία

    Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ καταλήξουν σε συμφωνία ή εάν υπάρχει μια περίοδος προσωρινής ανακούφισης, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει από την πλευρά της Revolut. 

    Κύπρος και Revolut

    Όποια και αν είναι η έκβαση, παρακολουθούμε ενεργά όλα τα πιθανά σενάρια και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς το συμφέρον σας! Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχουμε κάνει ήδη όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και προετοιμασίες στα όποια πιθανά σενάρια του Brexit.

    Έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας στην Ευρώπη και επενδύοντας στην Κυπριακή αγορά, επεκτείνουμε την εργασιακή μας δραστηριότητα στην Ελλάδα και Κύπρο με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, οπως Head of GrowthMediterranean (GreeceCyprusMalta). Η Κύπρος και η Ελλάδα αποτελούν για εμάς μια αγορά ζωτικής σημασίας και ρυθμιστές τόσο τών Βαλκανίων αλλά  και της Ανατολικής Μεσογείου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο αριθμό των χρηστών αυξήθηκε κατα 400% μέσα σε ένα 1 χρόνο  (230.000 χρήστες).

    Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρχει συμφωνία

    Τον περασμένο χρόνο η Revolut, δημιούργησε μια νέα ευρωπαϊκή οντότητα (Revolut Payments UAB) για την προετοιμασία ενός αποτελέσματος χωρίς συμφωνία. Στην νέα αυτή ευρωπαϊκή οντότητα θα μπορούν να προσχωρήσουν οι χρήστες που διαμένουν στον EOX και μόνο σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία.

    Ο λογαριασμός σας δεν θα επηρεαστεί!

    Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει από την πλευρά σας, στην περίπτωση που θα πρέπει να μεταφέρουμε πελάτες από το Η. Β. στην ευρωπαϊκή μας οντότητα. Τα στοιχεία του λογαριασμού σας θα παραμείνουν τα ίδια και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας με τον ίδιο τρόπο.

    Τα χρήματά σας είναι ασφαλή!

    Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι οικονομικές και άλλες κανονιστικές σας προστασίες παραμένουν αναλλοίωτες. Όπως μπορεί να γνωρίζετε, βάση νόμου, διατηρούμε όλα τα χρήματα των πελατών μας σε εγγυημένους λογαριασμούς και οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα επηρεάσει την διασφάλισης των χρημάτων σας. Η ευρωπαϊκή μας οντότητα έχει ανοίξει έναν αριθμό λογαριασμών που θα φυλάσσονται τα χρήματα σας με ασφαλή τρόπο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφέρουμε πελάτες.

    Μπορεί να ξανά χρειαστεί έλεγχος ταυτότητά

    Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή μας οντότητα υπόκειται σε τοπικούς νόμους που δεν αναγνωρίζουν την άδεια οδήγησης ως ενιαία έγκυρη μορφή αναγνώρισης. Επομένως, όσοι πελάτες άνοιξαν και επικύρωσαν τον λογαριασμό τους με άδεια οδήγησης θα  χρειαστεί η επαλήθευση της διαδικασίας επικύρωσης χρησιμοποιώντας διαβατήριο ή κρατική ταυτότητα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles