15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Revolut: Πλατφόρμα μετοχικών συναλλαγών χωρίς προμήθεια για πρώτη φορά στην Κύπρο

    revolut

    Τη νέα δωρεάν υπηρεσία μετοχικών συναλλαγών λανσάρει από σήμερα η Revolut, ξεκινώντας με τους κατόχους μεταλλικών καρτών. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι μεταλλικών καρτών Revolut σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες είναι τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα, θα μπορούν από σήμερα να πραγματοποιούν μέχρι και 100 άμεσες δωρεάν συναλλαγές σε πάνω από 300 μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο NASDAQ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα παρέχει ενημέρωση τιμών σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα απόδοσης στην αγορά για κάθε μετοχή.

    Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη και στους κατόχους Standard και Premium λογαριασμών οι οποίοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι οκτώ και τρεις συναλλαγές αντἰστοιχα εντελώς δωρεάν κάθε μήνα. Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται εκτός του μηνιαίου πλαισίου θα χρεώνονται σε μόλις £1 ανά συναλλαγή και ετήσια προμήθεια διατήρησης μόνο 0,01%.

    Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για επενδύσεις και η Revolut παρέχει στους πελάτες την δυνατοτητα να αγοράσουν κλασματικά μερίδια για μόλις $ 1, ανοίγοντας και απομυθοποιώντας το φημισμένα κλειστό, ακριβό και πολύπλοκο χρηματιστήριο σε ένα εντελώς νέο κοινό. Οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω της εφαρμογής της Revolut, που σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να επενδύσουν θα πρέπει να μεταφέρουν χρήματα στο νόμισμα που η μετοχή είναι εγγεγραμμένη, δηλαδή σε δολάρια Αμερικής. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα από το τμήμα “συναλλάγματος” χρησιμοποιώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της Revolut και την αυτόματη διαδικασία μετατροπής χρημάτων.

    Τι πρέπει να κάνουν οι κύπριοι επενδυτές

    Για παράδειγμα, οι κύπριοι επενδυτές θα πρέπει να πιστωσούν τον λογαριασμό τους με Ευρώ και στην συνέχεια να τα μετατρέψουν σε δολάρια Αμερικής εντός της Revolut εφαρμογής.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η Revolut θα αναπτύσσει συνεχώς την επενδυτική της υπηρεσία, με προγραμματισμένα χαρακτηριστικά, όπως πρόσβαση σε μετοχές εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, Exchange Traded Funds (ETFs) και δυνατότητα επένδυσης μέσω ISA Stocks and Shares. Στὀχος είναι να επεκταθεί η πρόσβαση σε παγκόσμια κλίμακα.

    “Αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο βήμα στην αποστολή μας να κάνουμε τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες πιο περιεκτικές, καινοτόμες και προσιτές. Η επένδυση στο χρηματιστήριο έχει κλείσει για τον μέσο πολίτη  εδώ και πολύ καιρό, γεγονός το οποίο οδήγησε σε πραγματικά προβλήματα, καθώς αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους “, δήλωσε ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Revolut.

    “Έχουμε εξασφαλίσει ότι η επένδυση μέσω της Revolut είναι χαμηλού κόστους, εύχρηστη και διαθέσιμη σε όλους, ακόμη και αν θέλουν να επενδύσουν μόνο με πολύ μικρά ποσά. Αυτό είναι μόνο η αρχή για μια μεγάλη αλλαγή!” πρόσθεσε ο Storonsky.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles