15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Richard Dawkins: H επιστήμη δουλεύει… bitches

    Είναι από τους πιο διάσημους εξελικτικούς βιολόγους του περασμένου και ίσως και του τωρινού αιώνα. Ο Richard Dawkins, σε μία εποχή που η πλειονότητα του δυτικού κόσμου βασανιζόταν από τις θρησκοληπτικές αγκυλώσεις της (κι απ’ ότι φαίνεται επιστρέφει εκεί), με τα ντοκιμαντέρ του στο BBC κατά κύριο λόγο αλλά και στο Channel4, ερχόταν να μας μάθει τις χαρές της επιστήμης. Τις ανακαλύψεις της, τις αιτιάσεις της, την ίδια την λογική της σε σχέση με τον κόσμο που ζούμε και την καθημερινότητά του.

    Ο star βιολόγος αλλά και διακεκριμένος αθεϊστής, έδωσε μία διάλεξη, προ ολίγων ημερών, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κατά την διάρκεια των ερωταπαντήσεων, ρωτήθηκε από ένα φοιτητή, για το αν οι αποδείξεις της επιστημονικής θεώρησης είναι όντως καλύτερες από τις απαντήσεις που δίνουν άλλα αξιακά συστήματα και συστήματα πίστης. Eκείνος απάντησε:

    «Όταν τοποθετήσεις την επιθυμία σου να πετάξει ένα αεροπλάνο στην επιστημονική θεώρηση, αυτό πετάει. Αν τοποθετήσεις την επιθυμία σου να πας στο φεγγάρι πάνω στην επιστημονική θεώρηση, θα πας. Η επιστήμη δουλεύει… bitches».

    Το αμφιθέατρο ξέσπασε σε γέλια. Όχι μόνο γιατί ο Richard Dawkins χρησιμοποίησε αυτή τη φράση per se, αλλά γιατί όλοι μα όλοι θυμούνται το φοβερό κόμικ του XKCD και πόσο δημοφιλές έχει γίνει:

    science

    Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Richard Dawkins, μπορείτε να επισκεφτείτε την σχετική σελίδα που έχει δημιουργηθεί στη Wikipedia. Τα βιβλία του που έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά, μπορείτε να τα αναζητήσετε εδώ και αν έχετε όρεξη να δείτε τα ντοκιμαντέρ του που προβλήθηκαν, τόσο στο BBC, όσο και στο Channel 4, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο ανεπίσημο κανάλι που έχει δημιουργηθεί γι αυτόν στο Youtube, εδώ. Αναζητήστε το πρώτο του, “Nice guys finish first”, για την συνεργασία και τον ανταγωνισμό, ή τον 5ο πίθηκο.

    Δείτε τώρα και το απόσπασμα της διάλεξης με την ατάκα του αγαπημένου Dawkins.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles