15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Riot Games: Δε θα πληρώσει τους hackers για την κλοπή του πηγαίου κώδικα του League of Legends

    Την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ο «γίγαντας» των video games Riot Games έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι οι hackers έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα του League of Legends, του Teamfight Tactics και ένας παλιότερου anticheat συστήματος.

    Η εταιρεία έσπευσε αρχικά να διαβεβαιώσει ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Παρόλα αυτά, η κλοπή του πηγαίου κώδικα δεν είναι απλό θέμα, αφού επιτρέπει στους hackers να αναπτύξουν καλύτερα και λιγότερο ανιχνεύσιμα cheats, σύμφωνα με τους ειδικούς.

    Η Riot ενημέρωσε, με σχετική ανάρτηση στα social media, ότι έλαβε ένα email από τους υπεύθυνους της επίθεσης, με το οποίο φυσικά οι hackers ζητούν λύτρα για να μη διαρρεύσει ο κώδικας στο διαδίκτυο. Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία περιεχομένου, εξαιτίας των ερευνών που λαμβάνουν χώρα σχετικά με το περιστατικό. Η Riot δεν ανέφερε συγκεκριμένους τίτλους, οι οποίοι μπορεί να επηρεαστούν, δεσμεύτηκε όμως να προχωρήσει σε διευκρινίσεις στο μέλλον σχετικά με τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι hackers στην επίθεση, τα τυχόν κενά ασφαλείας της εταιρείας αλλά και τα μέτρα που θα παρθούν για να μην υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

    Διαβάστε επίσης:

    Επική περιπέτεια με ποδήλατο στο Season: A Letter to the Future (trailer)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles