20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Riot Games: Εκατοντάδες θέσεις εργασίας κόβει η developer του League of Legends

    Πέρυσι σημειώθηκαν πάνω από 9.000 απολύσεις στη βιομηχανία του gaming. Όπως όλα δείχνουν η τάση θα συνεχιστεί και το 2024, καθώς η εταιρεία πίσω από το League of Legends, Riot Games, προχωρά σε περικοπές.

    Πιο αναλυτικά, η Riot Games ανακοίνωσε «επικεντρωνόμαστε εκ νέου σε λιγότερα, υψηλού αντίκτυπου projects που θα μας οδηγήσουν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον», πράγμα που συνεπάγεται την εξάλειψη 530 θέσεων παγκοσμίως, ή περίπου του 11% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

    Αυτή η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα μιας έρευνας του Game Developers Conference (GDC) που έδειξε ότι το 56% των ερωτηθέντων αισθάνθηκε ότι οι απολύσεις σε μεγάλο βαθμό αποτελούν μια «διόρθωση πορείας μετά την πανδημία».

    «Ορισμένες από τις σημαντικές επενδύσεις που έχουμε κάνει δεν αποδίδουν με τον τρόπο που περιμέναμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dylan Jadeja σε μήνυμα σε ολόκληρη την εταιρεία, αναφερόμενος στις επεκτάσεις της 10ης επετείου της Riot το 2019 που διεύρυναν το σύμπαν του League of Legends με νέα παιχνίδια και άλλες μορφές ψυχαγωγίας. Για τους εργαζόμενους «των οποίων ο ρόλος επηρεάζεται ή μπορεί να επηρεαστεί», θα υπάρξει συνάντηση με τους αρμόδιους επικεφαλής τους εντός των επόμενων 48 ωρών και θα προσφερθεί τουλάχιστον έξι μήνες αποζημίωση απόλυσης και άλλα οφέλη, αναφέρθηκε από εκπρόσωπο.

    Διαβάστε επίσης:

    GTA 6: Αυτό είναι το custom PS5 που θα σε αφήσει… άφωνο!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles