12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ρήτρα αποζημίωσης ύψους 1 δισ. δολαρίων αν «ναυαγήσει» η συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παράμετροι που διέπουν την συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ έναντι του ποσού των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ). Μεταξύ αυτών και η πρόνοια για καταβολή αποζημίωσης από τονΈλον Μασκ ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter Inc, σε περίπτωση  μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς.

    Αντίστοιχα, η εταιρία του Twitter δεν μπορεί να δεχτεί καμία νέα πρόταση εξαγοράς από άλλο ενδιαφερόμενο, και θα πρέπει να καταβάλλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα της συμφωνίας.

    Τα έγγραφα αυτά αναφέρουν επίσης ότι η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο μέρες (Δευτέρα 25 Απριλίου 2022) η Twitter Inc, ανακοίνωσε πως ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια από δανειοδότηση, ενώ παρέχει  δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    > Ευρωπαϊκή Επιτροπή: οι κανόνες της E.E ισχύουν για όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες και ο κ. Μασκ το γνωρίζει καλά!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles