21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    ROAM-e, το high-tech «selfie drone» που στέλνει τα selfie sticks στο… μουσείο!

    Οι selfie φωτογραφίες φυσικά δεν αποτελούν ένα «παροδικό trend», αλλά πλέον κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της mobile καθημερινότητας μας. Για αυτό και για τη συγκεκριμένη συνήθεια έχουν κυκλοφορήσει και αξεσουάρ, τα οποία  μπορούν να αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα μίας selfie φωτογράφησης. Το πιο γνωστό “selfie” αξεσουάρ δεν είναι άλλο από τα selfie sticks, τα οποία όσο και να τα κατηγορούν και να τα απαγορεύουν από τους δημόσιους χώρους, εξακολουθούν και τραβούν τη προσοχή του καταναλωτικού κοινού. Ωστόσο, καλά τα selfie sticks, αλλά εάν θες να λέγεσαι «master of selfies», ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις τον συγκεκριμένο τίτλο είναι το εξελιγμένο “selfie drone”, ROAM-e!

    Roam-e 1

    To ROAM-e είναι ένα gadget υψηλής τεχνολογίας, το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη λήψη selfies. Αυτό το λιλιπούτειο drone πετάει συνεχώς γύρω από τον κάτοχο του και δουλειά του είναι είτε να τραβάει selfies ή να πραγματοποιεί video recording. Η συσκευή διαθέτει εξελιγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου και μπορεί άνετα να κάνει τη δουλειά του ακόμη και όταν βρίσκεται σε απόσταση ακόμη και 25 μέτρων. Επιπλέον, διαθέτει ένα Follow Me mode, το οποίο εφόσον ενεργοποιηθεί κάνει το selfie drone να ακολουθεί τον χρήστη του συνεχώς από απόσταση 3 μέτρων. Επιπλέον, μία λειτουργία που κάνει το ROAM-e να ξεχωρίζει είναι ότι επιτρέπει πανοραμικές λήψεις, κάτι που σημαίνει ότι το εν λόγω εναέριο drone μπορεί να περιστρέφεται γύρω από το χρήστη του και να πραγματοποιεί λήψεις στις 360 μοίρες.

    Roam-e 3

    Το ROAM-e διαθέτει μία μάλλον basic selfie cam με σένσορα στα 5MP, συνεργάζεται με iOS ή Android smartphones και μπορεί να πετάει περίπου για 20 λεπτά ύστερα από μία πλήρη φόρτιση 2 ωρών. Φυσικά, η τιμή του είναι λιγάκι αλμυρή, καθώς στοιχίζει περίπου 350$ και αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα μάλλον «ακριβό» high-tech παιχνίδι που προφανώς απευθύνεται στους πιο τρελούς λάτρεις των selfies που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν ξέρουμε εάν λόγω της μάλλον πολύ υψηλής τιμής του θα βρεθούν χρήστες αν το αγοράσουν, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι το ROAM-e βάζει τα selfie sticks στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles