17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί η συναυλία του Robbie Williams ήταν ό,τι καλύτερο μας συνέβη εδώ και καιρό

    Πώς να μεταφέρεις στο γραπτό λόγο το συναίσθημα που νιώσαμε όσοι βρεθήκαμε το Σάββατο, 20 Ιουνίου στο Terra Vibe και δεύτερον, τι να πεις που δεν έχει ήδη γραφτεί ή που να μην έχει ήδη φανεί στα χιλιάδες photo & video posts που κατέκλυσαν τα social media από το βράδυ του Σαββάτου;

    robbie-williams

    Σκέφτηκα όμως να γράψω το άρθρο όπως και να’χει γιατί φτάσαμε σε μια βροχερή Δευτέρα κι εγώ δεν έχω σταματήσει να χαμογελάω. Ναι, για εμένα αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία του Robbie Williams: πως κατόρθωσε να κάνει ένα ανήσυχο κοινό που αναρωτιόταν αν τη Δευτέρα θα πληρώναμε τη βενζίνη και τον καφέ μας σε ευρώ ή δραχμές, να διασκεδάσει σαν να μην υπήρχε αύριο. Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο λόγος που παρακινείται κάποιος να παρακολουθήσει live έναν καλλιτέχνη ή μια μπάντα, ότι θέλει να νιώσει την ενέργεια του καλλιτέχνη, να βιώσει ένα είδος χημείας μαζί του…και ο Robbie Williams απλώς έδειξε τον τρόπο!

    Όπως προανέφερα, σίγουρα είναι δύσκολο να μεταφερθεί σε κείμενο η μαγεία της πρώτης συναυλίας του Robbie Williams – ο ίδιος απολογήθηκε αρκετές φορές που άργησε να έρθει στη χώρα μας – αλλά προσωπικά, θα επιχειρήσω να το κάνω μέσα από τις στιγμές που για εμένα σημάδεψαν τη βραδιά:

    1. Η έναρξη: Η δυναμική εισαγωγή της συναυλίας με το «Let me entertain you». Ειλικρινά, από τις πιο δυνατές ενάρξεις συναυλίας, ever. Βάλτε στο blender την αναμονή, ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι, την ενέργεια του ερμηνευτή, την καλοκουρδισμένη μπάντα και το εντυπωσιακό videowall και φωτισμό, κι έχετε μία εισαγωγή που προμήνυε πως «απόψε θα γίνει Π-Α-Ν-Ι-Κ-Ο-Σ!».

    2. Ο αυτοσαρκασμός του Robbie Williams. Πως χτίζεις καλή επικοινωνία με το κοινό σου; Κατεβαίνεις από το βάθρο που σε έχει στήσει και γίνεσαι τόσο αληθινός όσο και ο «κοινός θνητός»-θαυμαστής σου. Ο τραγουδιστής ρώτησε κάποια στιγμή ποιοι ήταν πάνω από 30 και ποιοι κάτω από 30. Στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει μια σύνοψη της ζωής του για τους 20+ θαυμαστές του αναφέροντας πως ξεκίνησε την καριέρα του από boy band (Take That) από το οποίο έφυγε για να ξεκινήσει σόλο καριέρα. Πως έμπλεξε με τα ναρκωτικά, μπήκε σε αποτοξίνωση, βγήκε από την αποτοξίνωση, πάχυνε, αδυνάτισε, συνέχισε την καριέρα του, ξανάπεσε στα ναρκωτικά, μπήκε ξανά στην αποτοξίνωση, συνέχισε την καριέρα του, πάχυνε πάλι… Το ύφος του ήταν αντάξιο ενός πολύ καλού stand up comedian αλλά φυσικά, μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι γεννημένος performer. Όταν στην πορεία της βραδιάς σήκωσε στη σκηνή μια πολύ γυμνασμένη θαυμάστρια του κι εκείνη υποκλίθηκε μπροστά του κάνοντας γέφυρα, ο ίδιος ο Williams θέλησε να μιμηθεί την κίνηση της, ζητώντας τη βοήθεια μετά για να τον σηκώσει, σκορπώντας γέλιο στο κοινό.

    3. Η στιγμή του «Me and My Monkey». Διάβασα αρκετά άρθρα και τσέκαρα τα setlists των δύο προηγούμενων συναυλιών προκειμένου να διαπιστώσω πως όντως όταν ο Robbie Williams ομολόγησε πως αποφάσισε να προσθέσει τελευταία στιγμή το «Me and My Monkey» επειδή τον ενημέρωσαν 50 λεπτά πριν τη συναυλία πως «ένα από τα λιγότερο γνωστά τραγούδια του», όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι μεγάλο hit στην Ελλάδα, έλεγε την αλήθεια. Ο ίδιος φάνηκε επιφυλακτικός κι όταν στο τέλος του τραγουδιού συνειδητοποίησε πως το ελληνικό κοινό όχι μόνο λατρεύει το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά ξέρει και τους ομολογουμένως πολύ δύσκολους στίχους του, δεν μπορούσε παρά να δηλώσει «κοίτα να δεις, που τελικά έλεγαν την αλήθεια…»

    Διαβάστε περισσότερες στιγμές από τη συναυλία του Robbie Williams στο “That’s Life”

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles