20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Robocop. H 3D printing τεχνολογία και στην υπηρεσία του κινηματογράφου!

    Δεν ξέρουμε εάν σας άρεσε η νέα ταινία του Robocop (εντάξει οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι τίποτα δε συγκρίνεται με το πρώτο cult classic), ωστόσο από τεχνολογικής απόψεως η νέα ταινία του ρομποτικού αστυνομικού παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς η στολή του Robocop δημιουργήθηκε με τη χρήση της 3D printing τεχνολογίας, όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε πρόσφατα η κατασκευάστρια 3D printers και άλλων πρωτότυπων τεχνολογικών projects, Stratasys.

    robocop

    Η εταιρεία ειδικών οπτικών εφέ Legacy Effects, που ανέλαβε να δώσει πνοή στις νέες περιπέτειες του Robocop, χρησιμοποίησε τον 3D printer Objet Connex 3D της Stratasys για να δημιουργήσει τμήματα της στολής του Robocop, όπως το χαρακτηριστικό κράνος και οι μπότες του. Η 3D printing τεχνολογία της Stratasys βοήθησε όμως και σε άλλα τμήματα της στολής του Robocop, όπως για παράδειγμα το μεταλλικό στήθος – πανοπλία του. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Stratasys, μόνο η 3D τεχνολογία θα βοηθούσε ώστε να δημιουργηθεί ένα τόσο μεγάλο κομμάτι με τόσο μεγάλη λεπτομέρεια, συμμετρία και ακρίβεια στα αρχικά σχέδια. Συνολικά υπολογίζεται ότι 90% των διαφορετικών μελών της στολής του Robocop γεννήθηκαν μέσα από τη διαδικασία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Βέβαια, η 3D printing τεχνολογία δεν βοήθησε μόνο στην λεπτομερή απόδοση της στολής, αλλά και στην ταχύτερη ολοκλήρωση της, μειώνοντας στο μισό το συνολικό χρόνο κατασκευής της.

    robocop2

    Το παράδειγμα της κατασκευής της στολής του Robocop είναι ένα από τα πρώτα για τις εφαρμογές των 3D printers στη τέχνη του κινηματογράφου. Είμαστε σίγουροι ότι όσο θα περνάει ο καιρός, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υιοθετείται όλο και περισσότερο από τις εταιρείες δημιουργίας οπτικών εφέ και τα κινηματογραφικά στούντιο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles