15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτο! Δείτε το ρομπότ που λύνει τον κύβο του Rubik σε σχεδόν 1 δευτερόλεπτο (video)!

    Οι περισσότεροι από εμάς όταν πιάνουμε στα χέρια μας έναν κύβο του Rubik, το πιθανότερο είναι ότι θα μας πάρει αρκετή ώρα (για κάποιους ακόμη και αρκετές μέρες) μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε τη λύση και να ολοκληρώσουμε το γρίφο. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταφέρει να λύσουν τον κύβο του Rubik μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ένα ρομπότ μπορεί να φέρει εις πέρας τη «δουλειά» μέσα σε μόλις 1.019 δευτερόλεπτα!

    Rubik Cube Robot

    Ναι, μιλάμε για ένα μόλις δευτερόλεπτο περίπου, καθώς το δημιούργημα των μηχανικών Jay Flatland και Paul Rose κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε μία ανάλογη μηχανή και η οποία έλυνε τον περίφημο κύβο μέσα σε 3.253 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, το εν λόγω ρομπότ εμφανίζεται σταθερό στις προσπάθειες επίλυσης του κύβου του Rubik, καθώς όλες έχει πετύχει τέσσερις χρόνους κοντά στο ένα δευτερόλεπτο (1.196, 1.152 και 1.047 δευτερόλεπτα), πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί ένα μικρό θαύμα της ρομποτικής τεχνολογίας. To εξελιγμένο αυτό μηχάνημα νικάει και τον Lucas Etter, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ ταχύτερης επίλυσης του κύβου του Rubik, με το ρεκόρ του να ανέρχεται στα 4.904 δευτερόλεπτα. Δείτε το video που ακολουθεί και θα καταλάβετε πόσο πολύ έχει προοδεύσει η ρομποτική τεχνολογία…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles