21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    «Robotex Cyprus 22»: 24 – 26 Ιουνίου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου

    Το τριήμερο 24 – 26 Ιουνίου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί φέτος ο Παγκύπριος Διαγωνισμός  Ρομποτικής, «Robotex Cyprus 22» που συνδιοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society / CCS), το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας και τo IET Cyprus.

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες μαθητών, φοιτητών και ενηλίκων. Οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν (η συμμετοχή είναι δωρεάν), με τη βοήθεια προπονητών και εκπαιδευτών, θα κληθούν να δημιουργήσουν ρομπότ για να διαγωνιστούν στις 20 διαφορετικές προκλήσεις της διοργάνωσης.

    Οι νικήτριες ομάδες θα συμμετέχουν στο Robotex International 2022 στο Ταλλίν της Εσθονίας, στο οποίο τις προηγούμενες χρονιές η Κυπριακή αποστολή είχε σημαντικές διακρίσεις.

    Οι κύριες προκλήσεις του διαγωνισμού είναι το δημοφιλές Line Following, η μονομαχία SUMO, ο αγώνας ράλλυ Folkrace και ο πρωτότυπος λαβύρινθος MAZE. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές δημοτικού θα παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές / projects με θέμα τη Διαχείριση Αποβλήτων, ενώ οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παρόμοιο διαγωνισμό με ανοικτό θέμα στον οποίο μπορούν να συνδυάσουν διάφορες ρομποτικές πλατφόρμες. Επίσης, στον εθνικό διαγωνισμό Robotex  προστέθηκε η πρόκληση Girls Fire Fighting πουέχει στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών σε τομείς STEM και ο διαγωνισμός Self-Developed Robots για επίδοξους σχεδιαστές και κατασκευαστές ρομπότ.

    Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και για τους φίλους της εκπαιδευτικής ρομποτικής, με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

    Στρατηγικός συνεργάτης της εκδήλωσης είναι η Cyta και η εταιρία XM ως technology partner. Στη διοργάνωση συμμετέχει επίσης η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter, η ΕΚΟ ως πλατινένιος χορηγός, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ως χρυσός χορηγός.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles