22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ρόδος: Το νησί των αντιθέσεων

    Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου αλλά και της Ελλάδας. Η Ρόδος δεν μπορεί να αποκτήσει μόνο ένα χαρακτηρισμό…

    rodos-medieval-city

    Ο χρόνος σταματά όταν επισκεφθείτε τη Μεσαιωνική Πόλη στην πρωτεύουσα της Ρόδου, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και περιλαμβάνεται στον αντίστοιχο κατάλογο της UNESCO. Μπαίνοντας στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο νομίζετε πως θα έρθει να σας υποδεχτεί ο ίδιος ο Λάνσελοτ και περπατώντας στα δρομάκια θα συνειδητοποιήσετε πως σε αυτή την πόλη συναντήθηκαν πολλές εποχές, πολιτισμοί και θρησκείες καθώς θα συναντάτε ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, όπως το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, το Ρολόι, το Τζαμί του Σουλεϊμάν και το Χαμάμ Έξω από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον σας περιμένει.
    Στη Λίνδο το τοπίο αλλάζει. Η πόλη μοιάζει κρεμασμένη στο ακρωτήρι Κράνα, των ανατολικών ακτών της Ρόδου. Η αρχαία ακρόπολη μαρτυρά την ιστορία του τόπου ενώ η πόλη χαρακτηρίζεται από κυκλαδική αισθητική.
    Η Ρόδος όμως είναι ευνοημένη και από τη φύση. Στην ενδοχώρα, βρίσκεται η καταπράσινη κοιλάδα με τις Πεταλούδες. Εδώ, νομίζετε πως θα συναντήσετε την Τίνκερμπελ καθώς πρόκειται μια μαγευτική κοιλάδα, κατάφυτη και γεμάτη ρυάκια με τρεχούμενα νερά και άπειρες πεταλούδες που το καλοκαίρι κατακλύζουν την περιοχή και προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Παράλληλα η Ρόδος διαθέτει μια άγρια ομορφιά χάρη στις απότομες βραχώδεις βουνοπλαγιές της και ένα εξωτικό χαρακτήρα χάρη στα κρυστάλλινα νερά των θαλασσών της. H Ρόδος συνδυάζει μοναδικά, την παράδοση και τη φυσική ομορφιά με τις άψογες τουριστικές υποδομές.

    Πού να μείνετε

    Avalon Boutique Hotel

    avalon-boutique-hotel-rhodes

    Τοποθετημένο στην καρδιά της Μεσαιωνικής Πόλης, το Avalon διατηρεί την ιστορική αίγλη της περιοχής, προσφέροντας σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του. Κάθε σουίτα διαθέτει πολυτελές και συνάμα ανεπιτήδευτο στυλ καθώς και ιδιωτική βεράντα με θέα τα γραφικά στενά της Παλιάς Πόλης ή το λιμάνι.
    http://www.avalonrhodes.gr/el/

    Τι gadget να πάρετε μαζί σας

    BXL-MF 10R

    BXL-MF10R_OPEN

    Κρατήστε το ποτό σας δροσερό ή ζεστό με αυτό το μοντέρνο μίνι ψυγείο. Λόγω του μικρού μεγέθους, είναι πολύ βολικό στη χρήση παντού. ‘Εχει χωρητικότητα 6 κουτιών αναψυκτικού.
    www.sun.gr

    Τι άλλο να πάρετε μαζί σας

    aftersun

    Σε ένα νησί όπου ο ήλιος καίει 300 μέρες το χρόνο, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη. Σας προτείνουμε το νέο αναζωογονητικό και επανορθωτικό γαλάκτωμα της Roc για μετά τον ήλιο, για πρόσωπο και σώμα, που βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος και καταπραΰνει άμεσα, ανακουφίζοντας την επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο. Προσφέρει 24ώρη ενυδάτωση διότι διαθέτει Aloe Vera και βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης διότι είναι εμπλουτισμένο με Βιταμίνη Ε.

    le-petit-marsaillais-afroloutra

    Στο νησί που βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και των ακτών της Μέσης Ανατολής, επιλέξτε για το ταξίδι σας τα νέα αφρόλουτρα, Le Petit Marseillais που αποτυπώνουν αγαπημένες μυρωδιές της Μεσογείου, αφήνοντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη, αναζωογονημένη και απαλή.

    • Αφρόλουτρο με έλαιο αργκάν χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα από τις γυναίκες του Μαρόκου και άνθος πορτοκαλιάς.
    • Αφρόλουτρο με Βούτυρο Kαριτέ & Aκακία της Τυνησίας που αποκαλύπτει ένα λεπτό και γλυκό άρωμα.
    • Αφρόλουτρο με Γάλα Αμυγδάλου & Μέλι Πελοποννήσου, ένα πολύτιμο ελιξίριο για την επιδερμίδα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles