13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Roger Waters – Mark Zuckerberg: Σημειώσατε 1-0 «Είναι από τους πιο ισχυρούς ηλίθιους»

    Την αποστροφή του προς τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ανοιχτά ο τραγουδιστής των Pink Floyd, Roger Waters. Η αφορμή; Μία πρόταση που στάλθηκε από τον Όμιλο-Κολοσσό προς τον 77χρονο μουσικό. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Waters η άδεια να χρησιμοποιηθεί το τραγούδι των Pink Floyd “Another Brick in the Wall”, για ένα διαφημιστικό φιλμάκι που θα προωθεί τα Facebook & Instagram. Φυσικά, ο Άγγλος θρύλος του progressive rock αρνήθηκε και εξηγεί τους λόγους του, αποκαλώντας τον 37χρονο δισεκατομμυριούχο, «ισχυρό ηλίθιο».

    Όπως δήλωσε κατά την ομιλία του ο Roger Waters για τον Mark Zuckerberg:

    «Έφτασε μέσω διαδικτύου σήμερα το πρωί ένα αίτημα για τα δικαιώματα χρήσης του τραγουδιού μου, “Another Brick in the Wall, Pt. 2” στη δημιουργία μιας ταινίας για την προώθηση του Instagram. Ένα αίτημα από τον Mark Zuckerberg με μια προσφορά ενός τεράστιου, τεράστιου χρηματικού ποσού. Και η απάντηση είναι “Άντε γ……, αποκλείεται”.

    Το αναφέρω μόνο επειδή είναι μια ύπουλη κίνηση από αυτούς να πάρουν τον έλεγχο στα πάντα. Έτσι, εκείνοι από εμάς που έχουμε κάποια δύναμη, κι εγώ έχω λίγη – όσον αφορά τον έλεγχο της δημοσίευσης των τραγουδιών μου, έτσι κι αλλιώς – δεν θα συμμετάσχω σε αυτήν την μ…… , Zuckerberg

    Ο μουσικός, γνωστός για τον ακτιβισμό του, συνέχισε εξηγώντας ότι η αντιπάθειά του προς το πρόσωπο του ιδρυτή του Facebook, ξεκινάει από τότε που έγιναν γνωστά τα κίνητρά του για την δημιουργία της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης:

    «Είναι και η εφαρμογή Facemash που είχε δημιουργήσει ο Zuckerberg όταν ήταν στο Harvard με σκοπό να βαθμολογεί την εμφάνιση και τη σεξουαλικότητα των φοιτητριών στην Πανεπιστημιούπολη. Το κίνητρό του αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη διαρροή δεδομένων με την εμπλοκή της Cambridge Analytica. Πώς έκανε αυτό το καθίκι, που ξεκίνησε λέγοντας, ”Αυτή είναι όμορφη, θα της δώσουμε ένα 4 στα 5, η άλλη είναι άσχημη, θα της δώσουμε 1”; Πώς στο διάολο πήρε τόση δύναμη; Και όμως να τος, ένας από τους πιο ισχυρούς ηλίθιους στον κόσμο”».

    Το πασίγνωστο (βαθέως πολιτικό) τραγούδι που στάθηκε αφορμή για τις δηλώσεις του Roger Waters:

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles