20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ρομπότ-δασοφύλακα κατασκεύασε μαθητής στη Θεσσαλονίκη

    Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, που βύθισαν σε απελπισία όλη τη χώρα το καλοκαίρι, δε θα ήταν άσκημη ιδέα να υπήρχε ένα ρομπότ σε ρόλο δασοφύλακα. Όπως φαίνεται όμως αυτά τα επιτεύγματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας πλέον είναι εφικτά. Ένα ρομπότ που ξεχωρίζει για την ικανότητα του να «βλέπει» πυρκαγιές, ανιχνεύοντας καπνό, φλόγα και αλλαγές μέσα στο δάσος, κατασκευάστηκε από μαθητή από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

    Ρομπότ των Δασών παρουσιάστηκε στην πρόσφατη 85η ΔΕΘ

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Θόδωρος Τσαούσης σήμερα πρωτοετής στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ο δημιουργός του Robot Hood ή Ρομπότ των Δασών, που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη 85η ΔΕΘ στο stand του NOESIS. Το Robot-Hood μπορεί να κυκλοφορεί πλήρως αυτόνομα στο δάσος. Πραγματοποιεί «περιπολίες», δίχως να αποφορτίζεται καθώς διαθέτει φιλικό προς το περιβάλλον φωτοβολταϊκό πάνελ. Ιδιαιτερότητα του Robot- Hood είναι πως διαθέτει «πόδια» και όχι τροχούς, βάση των οποίων κινούνται οι περισσότερες ρομποτικές κατασκευές. Ο Θοδωρής Τσαούσης, φοιτητής πλέον στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, εμφάνισε νωρίς την κλίση του προς την τεχνολογία και την εφευρετικότητα.

    Ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής

    Όσον αφορά το κίνητρο της εφεύρεσης του και αν αυτή σχετίζεται με την επερχόμενο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής λέει ότι θα ήθελε να βοηθήσει «με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσουν  οι πυρκαγιές, ωστόσο όπως σε μια ασθένεια, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αιτία του προβλήματος και όχι τα συμπτώματα».

    Διαβάστε επίσης:

    Ρομπότ σε ρόλο… σεφ ψήνει με λέιζερ κοτόπουλο! Δείτε το video

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles