19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ρομπότ για όλες τις… δουλειές παρουσίασε η Amazon

    Αν είχες πάντα κρυφό όνειρο ένα ρομπότ να σε απαλλάξει από καθημερινές αγγαρίες και να σου δίνει ένα χέρι βοηθείας στις δουλειές του σπιτιού, μάλλον αυτή η είδηση θα σου κινήσει το ενδιαφέρον. Έναν οικιακό βοηθό παρουσίασε στο ευρύ κοινό η Amazon, ο οποίος προσφέρει διαφόρων ειδών υπηρεσίες και ακούει στο όνομα Astro. Κινείται πάνω σε ρόδες και διαθέτει μια οθόνη που εμφανίζει ένα ρομποτικό πρόσωπο.

    Ρομπότ σε τιμή γνωριμίας

    Το καινοτόμο ρομπότ μπορεί να φυλάει το σπίτι, παρακολουθώντας αν όλα είναι υπό έλεγχο. Ειδοποιεί τον κάτοχό του αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως π.χ. διαρροή κάποιου αερίου, καπνός στη κουζίνα κ.λ.π. Είναι εξοπλισμένο με κάμερα και μικρόφωνα και έρχεται σε τιμή γνωριμίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στα 999 δολάρια. Στο μέλλον η τιμή θα ανέβει σημαντικά, καθώς έχει προγραμματιστεί να πωλείται στα 1.500 ευρώ. Εκτός από τις οικιακές εργασίες, το νέο προϊόν της Amazon δύναται να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση ατόμων που χρειάζονται βοήθεια, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, και προσφέρει δυνατότητα βιντεοκλήσεων.

    Για την αποτελεσματικότητά του, βέβαια, έχουν ακουστεί διάφορα. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το Astro δεν ήταν έτοιμο για να βγει στην αγορά, καθώς παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες και είναι εύθραυστο. Πάντως η Amazon πήρε θέση, ανακοινώνοντας ότι οι εν λόγω αδυναμίες αφορούν παλαιότερη έκδοση του ρομπότ και όχι τα σημερινά του χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρομπότ-δασοφύλακα κατασκεύασε μαθητής στη Θεσσαλονίκη

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles