21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ρομπότ στους δρόμους της Σιγκαπούρης προστατεύουν τη δημόσια υγεία

    Μέσα στην πανδημία έγινε επιτακτική η ανάγκη να προφυλαχθούν οι καταναλωτές. Στην περίοδο του πρώτου lockdown ιδιαίτερα, οι δρόμοι άδειασαν, κλειστήκαμε στα σπίτια μας και δειλά επισκεφτόμασταν το σούπερ μάρκετ, για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα.

    Στη Σιγκαπούρη, για να περιορίσουν τις μετακινήσεις και το συνωστισμό, χρησιμοποίησαν άλλους τρόπους. Ο πιο δημοφιλής ήταν η χρήση του ρομπότ  Spot της Boston Dynamics, που χρησιμοποιήθηκε για περιπολίες και social distancing σε πάρκα.

    (Image credit – HTX)

    Ρομπότ στο πλευρό αστυνομικών

    Παρά το γεγονός ότι η Σιγκαπούρη φαίνεται να ελέγχει την πανδημία, δε διατίθεται να χαλαρώσει τις αντιστάσεις. Μάλλον, θα διπλασιάσει τη χρήση των ρομποτικών συστημάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την επιβολή της τάξης.

    Τα ρομπότ Xavier θα πιάσουν “δουλειά”, με τη δοκιμαστική περίοδο να ξεκινά προσεχώς. Το Xavier διαθέτει σύστημα με κάμερες που μπορούν να αποτρέψουν την αντικοινωνική, εν μέσω κορονοϊού, συμπεριφορά. Το trial θα λάβει χώρα σε περιοχές με υψηλή κίνηση. Τα ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν ώστε να εκπαιδεύσουν το κοινό στην κατάλληλη συμπεριφορά και να τηρούν τις προφυλάξεις. Δε θα χρησιμοποιηθούν στη θέση αστυνομικού, για να επιβάλουν το νόμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην εικονική πραγματικότητα “επενδύει” το Tik Tok

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles