20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Rossgram: Χρυσώνει το…χάπι ο Πούτιν στη νεολαία με πλατφόρμα-υποκατάστατο του Instagram

    Το τελευταίο διάστημα πολλές από τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κανάλι της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας έχουν κλείσει την «πόρτα» στη Ρωσία, οδηγώντας τη χώρα σε καθεστώς απομόνωσης μετά τις στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Παράλληλα, το Κρεμλίνο αντιδρώντας στην πολιτική που ακολούθησε η Meta αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram βυθίζοντας στο «πένθος» φυσικά τη νεολαία.

    Η ρωσική απάντηση στο Zuckerberg

    Αρκετές είναι οι νεαρές Ρωσίδες influencers που πλάνταζαν στο κλάμα μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Instagram στη χώρα, δείχνοντας ξεκάθαρα την εξάρτηση των νεότερων με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Πούτιν, προκειμένου να χρυσώσει το χάπι, παρουσίασε όμως τη ρωσική εκδοχή του Instagram, το…Rossgram.

    Η πλατφόρμα-υποκατάστατο αναμένεται να ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία στις 28 Μαρτίου, όμως οι απλοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή από τον Απρίλιο. Όπως συμβαίνει και με τις πλατφόρμες της Meta, το Rossgram θα είναι διαθέσιμο σε συσκευές Android και iOS.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσίδα influencer κλαίει με λυγμούς γιατί της κόβουν το… Instagram!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles