21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    RTX 3060: H απόλυτη «value for money» GPU της Nvidia ντεμπουτάρει στις 25/2 (αλλά δεν παίρνουμε και όρκο ότι θα την βρείτε)!

    Αυτή τη στιγμή το να καταφέρει κάποιος χρήστης να αγοράσει την GPU που επιθυμεί είναι σα να κερδίζει τον πρώτο λαχνό του λαχείου. Κάτι οι cryptominers, κάτι η χαμηλή παραγωγή λόγω πανδημίας και σε αυτή τη φάση υπάρχει τεράστια έλλειψη στην αγορά και κανείς δεν γνωρίζει (ούτε η Nvidia και η AMD) για το πότε θα υπάρξει εξομάλυνση της κατάστασης. Παρόλα αυτά, η ζωή συνεχίζεται και η Nvidia ακολουθώντας το πρόγραμμα της, πρόκειται στις 25 Φεβρουαρίου να ρίξει στην αγορά την RTX 3060.

    O «πνευματικός διάδοχος» των GTX 1060 και RTX 2060 θα επιχειρήσει να δελεάσει τους gamers, οι οποίοι αναζητούν την απόλυτη «value for money» GPU, καθώς θα κοστίζει κοντά στα 400 ευρώ (350 δολάρια για την ακρίβεια, αλλά κομματάκι δύσκολο να την δούμε σε αυτά τα χρήματα όταν “κι εάν” φτάσει στα μέρη μας) και θα διαθέτει 3.584 CUDA cores, memory interface στα 192-bit με το base clock της να είναι χρονισμένο στα 1.32GHz. Ωστόσο, εκεί που διαφέρει σημαντικά η RTX 3060 είναι στη διαθέσιμη μνήμη, καθώς έρχεται με 12GB RAM, ξεπερνώντας έτσι το «στάνταρ» που είναι στα περισσότερα μοντέλα της σειράς 30xx στα 8GB. Φυσικά, όλα αυτά είναι καλά, όμως πολύ αμφιβάλλουμε ότι θα μπορέσετε να την βρείτε, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι με το που κυκλοφορήσει οι cryptominers θα πέσουν πάνω της να την κατασπαράξουν σαν τα κοράκια και θα την εξαφανίσουν σε χρόνο… dt!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles