16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στο φως τα πρώτα tech specs του Galaxy Note 5, αλλά και o διάδοχος του Galaxy Note Edge; (φήμες)!

    Αν και απέχουμε αρκετούς μήνες  από την επίσημη αποκάλυψη του Galaxy Note 5 ήδη έχουν αρχίσει να σκάνε οι πρώτες φήμες που αφορούν στις τεχνικές προδιαγραφές του νέου high-end «κτήνους» της Samsung. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η Samsung προσανατολίζεται να κυκλοφορήσει μία version του Note 5, η οποία θα διαθέτει οθόνη ποιότητας QHD ή 4K Super AMOLED display, ενώ με βάση τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει η κορεατική εταιρεία δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει μία Edge ή curved έκδοση.

    Galaxy-Note

    Οι παραπάνω φήμες (που προέρχονται από insiders) αναφέρουν ότι το επερχόμενο πανίσχυρο phablet της Samsung θα έχει στην καρδιά του ένα ταχύτατο Exynos 7422 chipset, αν και όπως λέγεται ορισμένες units τεστάρονται με το πιο σύγχρονο (και πιο ισχυρό) Exynos 7430, αν και εκφράζονται αρκετές επιφυλάξεις καθώς το εν λόγω chipset ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και ενδεχομένως να μην καταφέρει να «προλάβει» την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής. To Exynos 7422 είναι μία βελτιωμένη έκδοση του Exynos 7420 που φιλοξενείται στο Galaxy S6 και S6 Edge. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το Exynos 7422 είναι η πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση της Samsung, η οποία ενσωματώνει CPU, GPU, μνήμη RAM, storage memory και modem σε ένα μόλις chip!

    Best-Galaxy-Note-4-Apps-1 (Large)

    Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες η Samsung δουλεύει επίσης πάνω στην ανάπτυξη του διαδόχου του Galaxy Note Edge, το οποίο όμως δεν θα έχει τα ίδια tech specs με το Galaxy Note 5. Η συγκεκριμένη συσκευή που φέρει αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία Project Zen θα διαθέτει dual-edge κυρτή οθόνη στις 5.4 ή 5.5 ίντσες και εν αντιθέσει με τη λύση του Exynos εδώ λέγεται ότι θα προτιμηθεί ένας Qualcomm Snapdragon 808. Παράλληλα, το Project Zen λέγεται ότι θα διαθέτει κύριο αισθητήρα κάμερα με ανώτερη ποιότητα στα 16MP (μαζί με Optical Image Stabilization) και 8MP μπροστινή κάμερα, αλλά και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός ότι οι παραπάνω πληροφορίες βασίζονται σε ανεπιβεβαίωτες φήμες, για αυτό και καλό θα ήταν να κρατάμε μικρό καλάθι

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles