20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Και η Ρωσία τα βάζει με το Bitcoin

    Η Ρωσία είναι η επόμενη χώρα που τα βάζει με το Bitcoin, προειδοποιώντας με αυστηρές κυρώσεις όσους χρησιμοποιούν το cryptocurrency που συζητούν όλοι το τελευταίο διάστημα.

    bitcoin

    Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας σε σχετική ανακοίνωσή του που δημοσιεύει το Reuters αναφέρει πως “τα συστήματα ανώνυμων πληρωμών και τα cybercurrencies που έχουν αποκτήσει σημαντική κυκλοφορία το τελευταίο διάστημα -συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin- είναι υποκατάστατα των χρημάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φυσικά ή νομικά πρόσωπα”.

    Οποιαδήποτε χρήση του Bitcoin “θεωρείται ύποπτη”, καθώς η ρωσική κυβέρνηση το συνδέει με παράνομες δραστηριότητες. “Οι πολίτες και τα νομικά πρόσωπα κινδυνεύουν έστω και χωρίς πρόθεση να εμπλακούν σε παράνομες δραστηριότητες, όπως το ξέπλυμα χρήματος και η οικονομική τρομοκρατία” συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι παράνομο στη χώρα να υπάρχει εμπόριο με υποκατάστατα χρημάτων, ενώ έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό είναι ξεκάθαρο πως οι κυβερνήσεις των χωρών του πλανήτη δεν αγαπούν τα cryptocurrencies ως μέσο συναλλαγών που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τις κεντρικές τους τράπεζες.

    Η Ρωσία δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη χώρα που τα βάζει με το Bitcoin, το οποίο, για ακόμη μία φορά, αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ισχυρούς “τριγμούς”. Δεν ξέρουμε αν θα αντέξει, το σίγουρο είναι, πάντως, πως, με αφορμή τα cryptocurrencies, έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει πως ότι η εποχή επιβάλλει το μέλλον των χρημάτων να είναι διαφορετικό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles