21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Ρωσία στρέφει ξανά το βλέμμα της στην εξερεύνηση της σελήνης

    Ο φυσικός δορυφόρος της Γης εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα της επιστημονικής κοινότητας, καθώς σίγουρα υπάρχουν αρκετές ακόμα ανεξερεύνητες περιοχές της που δεν έχει πατήσει ούτε ανθρώπινο, αλλά ούτε και… ρομποτικό πόδι. H Ρωσία μία από τις χώρες που πρωτοστάτησε στην εξερεύνηση του διαστήματος την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, σχεδιάζει μέσα στα επόμενα χρόνια να επιστρέφει στην εξερεύνηση της σελήνης, έτσι ώστε οι επιστήμονες να ρίξουν περισσότερο φως στα μυστικά που κρύβει το πιο κοντινό ουράνιο σώμα στον πλανήτη μας.

    Lunar orbiter

    Σύμφωνα με reports που πηγάζουν από καλά πληροφορημένες πηγές, η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει στην επιφάνεια της σελήνης πέντε ρομποτικά μη επανδρωμένα σκάφη, όπου το πρώτο εξ’ αυτών αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του το 2018, με το τελευταίο να ολοκληρώνει τις συγκεκριμένες αποστολές το 2025. Μάλιστα, το τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και πιο έντονα το σενάριο που θέλει τη Ρωσία να κατασκευάζει μετά το 2030 την πρώτη βάση στη σελήνη. Εάν οι ρομποτικοί εξερευνητές που σχεδιάζει η Ρωσία εκπληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους, τότε σίγουρα αυτό θα είναι μία τονωτική ένεση για το διαστημικό πρόγραμμα της, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι συγκεκριμένες διαστημικές αποστολές να είναι η αρχή, καθώς εκτός από τη σελήνη, τόσο ο πλανήτης Άρης όσο και η παρατήρηση των αστικών σωμάτων μέσω της χρήσης διαστημικών τηλεσκοπιών κινούν το ενδιαφέρον των Ρώσων επιστημόνων.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles