15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Ρωσία σχεδιάζει την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος για smartphones

    Δεν είναι μυστικό πως η Ρωσία θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από την τεχνολογία της Δύσης και τώρα φαίνεται πως τα σχέδιά της γίνονται πιο ξεκάθαρα. Ο Υπουργός Επικοινωνιών της χώρας Nikolai Nikiforov συναντήθηκε πρόσφατα με στελέχη της φινλανδικής Jolla, πραγματοποιώντας συζητήσεις σχετικές με την ανάπτυξη ενός “ανεξάρτητου” mobile λειτουργικού από τη Ρωσία που θα είναι βασισμένο στο Sailfish OS.

    jolla

    Η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται πως ανησυχεί για το ότι το 95% των smartphones χρησιμοποιούν ξένα λογισμικά όπως το Android ή το iOS και θέλει να προωθήσει μία “εγχώρια” πλατφόρμα που θα προσφέρει ώθηση στην οικονομία αλλά και θα είναι λιγότερο… επιρρεπής στη μαζική εποπτεία. Όλα αυτά βέβαια, μην ξεχνώντας και τις κυρώσεις που αντιμετωπίζει η Ρωσία τελευταία λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας. Και μπορεί το Sailfish να είναι ένα φινλανδικό λειτουργικό, ωστόσο το γεγονός ότι είναι open source αλλά και θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της χώρας, εξασφαλίζει ότι αποτελεί ιδανική λύση για τις ανάγκες της.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει τη διείσδυση των “ξένων” λειτουργικών στη Ρωσία έως και το 50% στην επόμενη δεκαετία και οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles