21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η «πονεμένη» ιστορία της αυτονομίας των iPhone σε ένα chart

    Τα χρόνια περνούν και οι συσκευές βελτιώνονται. Τα smartphones γίνονται ολοένα και καλύτερα, με οθόνες πιο υψηλής ανάλυσης, ταχύτερους επεξεργαστές και άλλα βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Τι γίνεται, όμως, με το θέμα της αυτονομίας τους; Όχι και πάρα πολλά πράγματα, καθώς το θέμα της μπαταρίας, ειδικά σε συσκευές που θέλουν να είναι λεπτές και ελαφριές, είναι ένα “πονεμένο” ζήτημα.

    Το παρακάτω γραφικό από το site Dadaviz δείχνει σε ένα chart την αυτονομία των iPhone από το πρώτο έως το τελευταίο μοντέλο που κυκλοφόρησε η Apple και μας οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα ότι δεν έχει βελτιωθεί κάτι σ’ αυτήν περνώντας τα χρόνια.

    iphone-battery-chart

    Με εξαίρεση το μεγαλύτερο σε διαστάσεις iPhone 6 Plus, βλέπουμε πως στα περισσότερα υπόλοιπα μοντέλα iPhone η αυτονομία τους φτάνει κατά μέσο όρο τις 250 ώρες σε κατάσταση αναμονής. Φυσικά, αναφερόμαστε σε ιδανικές συνθήκες, καθώς, αν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό, η αυτονομία του αποδεικνύεται κατά πολύ μικρότερη.

    Το πρόβλημα της μικρής αυτονομίας είναι σίγουρα ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν ένα χρήση smartphone και αυτό αποδεικνύεται και από τις έρευνες. Ενδεικτικά, πρόσφατα η εταιρεία Fortune πραγματοποίησε μία σχετική μελέτη, της οποίας τα συμπεράσματα θέλουν το 33% των ερωτηθέντων να θεωρούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας το χαρακτηριστικό που θέλουν να βελτιωθεί περισσότερο στο smartphone τους.

    Το πρόβλημα είναι πώς θα μπορέσουν να δημιουργηθούν καλύτερες μπαταρίες σε τόσο μικρές διαστάσεις και δε φαίνεται προς το παρόν να επιλύεται, παρόλο που αρκετοί από τους νέους επεξεργαστές υπόσχονται μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Στην παρούσα κατάσταση, η λύση μίας εξωτερικής μπαταρίας, η οποία μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μία δύσκολη μέρα μακριά από το σπίτι και το φορτιστή μας φαίνεται… μονόδρομος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles