18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο Safari είναι ο κυρίαρχος browser στις Η.Π.Α σε smartphones και tablets!

    Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που κατέγραψε το StatCounter αυτή τη στιγμή ο Safari είναι ο νούμερο 1 browser στην περιοχή των H.Π.Α συγκεντρώνοντας το 55% επί του συνόλου των smartphones και tablets που χρησιμοποιούνται στην αμερικανική αγορά. Ως γνωστόν, ο Safari βρίσκεται σε όλες τις iOS και OS X συσκευές της Apple, οπότε σίγουρα αυτό είναι κάτι που μας λέει πολλά για τις καταναλωτικές προτιμήσεις των Αμερικανών.

    apple-logo11

    Σύμφωνα με τα συγκεντρωμένα στοιχεία, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Chrome της Google, ο οποίος συγκεντρώνει το 29.88%, ενώ στην τρίτη θέση έχουμε τον default Android browser που καταλαμβάνει ένα 9.51%, ο οποίος μας έρχεται πάλι από την Google. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και εάν οι δύο browsers της Google συνδυαστούν πάλι δεν φτάνουν τα νούμερα του Safari. Ωστόσο, μπορεί ο Safari browser να είναι ο κυρίαρχος στην αμερικανική αγορά, όμως αυτό δεν ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς εκεί ο Chrome της Google βρίσκεται στην πρώτη θέση με 28.9% και ο Safari καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 27.6%, ενώ ο default Android browser συγκεντρώνει 18.1%. Εκεί βέβαια που δεν αμφισβητείται η κυριαρχία του Chrome είναι στις desktop συσκευές, όπου το μερίδιο που καταλαμβάνει αντιστοιχεί στο 52.6% και στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Internet Explorer της Microsoft με 19.7%.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles