21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Σάλος! Η …fitness app Strava αποκαλύπτει λεπτομέρειες για μυστικές στρατιωτικές βάσεις!

    Τα location data σε εφαρμογές fitness πολλές φορές μας βοηθούν στις διαδρομές μας, υπάρχει όμως ένα ρίσκο, ένας κίνδυνος ασφάλειας. Μπορεί να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για σημεία που δεν πρέπει να γίνουν γνωστά, όπως για …μυστικές στρατιωτικές βάσεις.

    1472

    Ο αναλυτής του UCA, Nathan Ruser, αποκάλυψε ότι ο activity map, που έδωσε πριν λίγο καιρό στη δημοσιότητα η εφαρμογή Strava, περιλαμβάνει διαδρομές στρατιωτών και πρακτόρων σε μυστικές τοποθεσίες συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων σε Αφγανιστάν και Συρία, της αεροπορικής βάσης του Ηνωμένου Βασιλείου Mount Pleasant στις Νήσους Φώκλαντ, αλλά και μίας βάσης της CIA στη Σομαλία, ακόμη και της Area 51. Οι χάρτες έχουν εκθέσει ακόμη και ρωσικές βάσεις.

    Παρόλο που πολλές απ’ αυτές τις τοποθεσίες είναι ήδη γνωστές, οι χάρτες ίσως γνωστοποιούν πληροφορίες που κυβερνήσεις μπορεί να μη θέλουν να δημοσιοποιηθούν, όπως η πιθανή θέση κατοικιών και τα πιο συχνά διακινούμενα μονοπάτια. Στο Αφγανιστάν, τα δεδομένα δραστηριότητας εκτείνονται πέρα ​​από τις βάσεις και δείχνουν ακόμη και περιπολίες ή διαδρομές για προμήθειες.

    Η εφαρμογή Strava έχει ήδη διευκρινίσει ότι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να απενεργοποιήσουν την κοινή χρήση τοποθεσίας σημειώνοντας ότι οι χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνουν private δραστηριότητες ή περιοχές που θεωρούνται ιδιωτικές.

    Από το app δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιοι σε σημεία που θεωρούνται μυστικά δε θα είχαν προσέξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας. Ίσως σ’ αυτό το κομμάτι πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση στους στρατιώτες για το ότι πρέπει να προσέχουν τι κοινοποιούν online και τι δικαιώματα δίνουν στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles