21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σάλος με την αφαίρεση από το Facebook της ιστορικής φωτό με το “κορίτσι της ναπάλμ”

    Στην επικαιρότητα βρίσκεται και πάλι η πολιτική του Facebook σχετικά με το τι θεωρεί γυμνό καθώς μία φωτογραφία βραβευμένη με Πούλιτζερ από τον πόλεμο του Βιετνάμ αφαιρέθηκε από το δίκτυο ως ακατάλληλη.

    Η ιστορική φωτογραφία του Nick Ut, φωτογράφου του Associated Press, με το 9χρονο γυμνό κοριτσάκι που τρέχει ουρλιάζοντας μετά από επίθεση με βόμβες ναπάλμ στο χωριό του, είχε αναρτηθεί πριν δύο εβδομάδες από το Νορβηγό συγγραφέα Tom Egeland αφορμή ένα σχετικό αφιέρωμα. Ωστόσο από το Facebook θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του site έτσι αφαιρέθηκε και ο λογαριασμός του χρήστη ανεστάλη, ενώ όταν αργότερα ένα μεγάλο νορβηγικό μέσο, η Aftenposten δημοσίευσε τη φωτό μαζί με μία ανοικτή επιστολή στον Zuckerberg ζητήθηκε από τη σελίδα του στο Facebook να απομακρύνει επίσης τη φωτογραφία.

    aftenposten

    Ακολούθησε σάλος με πολλούς χρήστες του social media site, μεταξύ των οποίων και η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, να αναρτούν τη φωτό στο λογαριασμό τους.

    Το Facebook επανέφερε τελικά τη φωτό στα accounts και προσπάθησαν από το μέσο να εξηγήσουν τους λόγους της διαγραφής, χωρίς βέβαια ο θόρυβος να σβήσει….

    “Αναγνωρίζουμε ότι η φωτό είναι εικονική αλλά είναι δύσκολο να γίνει η διάκριση όταν αφορά τη φωτογραφία ενός γυμνού παιδιού” αναφέρει η εξήγηση του Facebook.“Ψάχνουμε την ισορροπία μεταξύ του να επιτρέπουμε στους χρήστες μας να εκφράζονται και παράλληλα να έχουμε μία ασφαλή και με σεβασμό για τα μέλη της παγκόσμια κοινότητα. Οι λύσεις μας δεν είναι πάντα τέλειες, αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την πολιτική μας και τους τρόπους μας.”

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles