15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σάλος στις Μπαχάμες: υποκλέπτονταν ΟΛΕΣ οι τηλεφωνικές συνομιλίες!

    Έχεις πάρει το αίσθημα και έχετε πάει δυο βδομαδούλες Μπαχάμες. Βασικά όχι. Μπαχάμες θα πας μόνο με τη σύζυγο (είναι κι ένας κερατάς λεφτά), άντε με την ανιψούλα αν εν τέλει το φυσάς. Τέλος πάντων, είστε Μπαχάμες και εκεί που κάνεις ένα διάλειμμα μεταξύ πέμπτου και έκτου mojito, τσακ, λες να κάνεις κι ένα τηλέφωνο στο γραφείο, να μάθεις τι γίνεται, ε, και να δώσεις κατευθύνσεις. Λοιπόν, εν τοιαύτη περιπτώσει, ελπίζουμε, για το καλό σου, απλά να ενδιαφέρθηκες για την υγεία των υπαλλήλων σου ειδάλλως, την έβαψες! Έγγραφα που έφτασαν στην κατοχή του Edward Snowden, πρώην γαλονά της NSA (National Security Agency ή σαν να λέμε Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας των ΗΠΑ) αποκάλυψαν το εξής φοβερό: όλες οι κλήσεις από και προς της Μπαχάμες καταγράφονταν από την NSA!

    bahamas-nsa

    Η έγκριση μάλιστα για την επιχείρηση δόθηκε με απολύτως τυπικό και νόμιμο τρόπο από τη Δίωξη Ναρκωτικών των ΗΠΑ, χωρίς φυσικά οι Αρχές στις Μπαχάμες να γνωρίζουν το παραμικρό. Εννοείται πως όταν έμαθαν τα χαΐρια των γειτόνων τους, Αμερικάνων, στις Μπαχάμες δεν ήταν και στα καλύτερά τους. Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Fred Mitchell, είπε στην εφημερίδα Nassau Guardian πως οι Μπαχάμες έχουν ζητήσει εξηγήσεις με επίσημο διάβημά τους προς τις ΗΠΑ ενώ για την επίσημη θέση της κυβέρνησης παρέπεμψε σε ανακοινωθέν που θα εκδοθεί κατόπιν συνέντευξης Τύπου αργότερα μέσα στη μέρα.

    Η πλάκα είναι πως οι Αμερικάνοι έκαναν τις παρακολουθήσεις και υποκλοπές τους χρησιμοποιώντας συστήματα που είναι αδύνατον να εντοπιστούν. Καταγράφονταν δε περισσότερα από 100 εκατομμύρια τηλεφωνήματα τη μέρα και το καλύτερο όλων είναι πως οι έρευνες κατέδειξαν πως το ίδιο γινόταν και σε μία ακόμα χώρα εκτός από τις Μπαχάμες με τη Τζαμάικα να συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες να ‘ναι η τυχερή. Η Τζαμάικα βέβαια έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ επιτρέποντάς της να καταγράψει συνομιλίες, ακόμα και να παρέμβει σε αυτές στον αγώνα της για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

    Για την ώρα είναι άγνωστο το προϊόν των υποκλοπών των ΗΠΑ με τις τελευταίες να είναι δεδομένο πως δεν ενδιαφέρονταν για τα… κουτσομπολιά των τουριστών και των πολιτών της χώρας αλλά για θέματα κρατικής ασφάλειας και υψίστης σημασίας. Το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε εξ’ άλλου επιτρέπει στον χρήστη του να έχει πρόσβαση σε υλικό ακόμα και 30 ημερών, έστω κι αν αυτό δεν έχει αποθηκευτεί κάπου.

    Και το σήριαλ μόλις ξεκίνησε… 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles