14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Sam Altman: Νόμους για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης ζητά το αφεντικό της OpenAI

    Ο 38χρονος Sam Altman, CEO της OpenAI, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα των ημερών. Το chatbot ChatGPT κατάφερε από τη στιγμή της κυκλοφορίας του να ανατρέψει ό,τι πιστεύαμε για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

    Ο Altman κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ την Τρίτη σχετικά με τις δυνατότητες και τις παγίδες της νέας τεχνολογίας, σε μια περίοδο που αρκετά AI models διεκδικούν μερίδιο στην αγορά. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία για την αδειοδότηση των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς το ChatGPT και άλλα παρόμοια προγράμματα μπορούν αφενός να δημιουργήσουν απαντήσεις πολύ κοντά στις ανθρώπινες, αλλά και εξαιρετικά ανακριβείς.

    Ο Altman, αποτελεί βασικό εκπρόσωπο της ανερχόμενης βιομηχανίας, ωστόσο δε δίστασε σταθεί στα ηθικά ζητήματα που εγείρει η τεχνητή νοημοσύνη και πίεσε για περισσότερα μέτρα, αναγνωρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους. Παραδέχθηκε επίσης τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η ΑΙ στην οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να αντικαταστήσει ορισμένες θέσεις εργασίας, οδηγώντας σε απολύσεις σε διάφορους τομείς. «Θα υπάρξει αντίκτυπος στις θέσεις εργασίας. Προσπαθούμε να είμαστε πολύ ξεκάθαροι σχετικά με αυτό», είπε.

    Ορισμένοι γερουσιαστές υποστήριξαν ότι απαιτούνται νέοι νόμοι για να καταστεί ευκολότερο για τους ανθρώπους να μηνύσουν την OpenAI.  Ο κ. Altman ανέφερε στους γερουσιαστές ότι ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο στη δημοκρατία και πώς η AI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παραπληροφόρηση σε προεκλογικές περιόδους.

    Έδωσε αρκετές προτάσεις για το πώς μια νέα υπηρεσία στις ΗΠΑ θα μπορούσε να ρυθμίσει τη βιομηχανία – συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης και αφαίρεσης αδειών για εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.  Τέλος, υπογράμμισε ότι εταιρείες όπως η OpenAI θα πρέπει να ελέγχονται ανεξάρτητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Nikon: Κυκλοφορεί την ευέλικτη Z 8 για κορυφαία απόδοση σε compact σώμα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles