16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    “Σαμποτάρουν” οι Ρώσοι το WhatsApp – Πρώτη επιλογή το Telegram

    Μετά την απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου, που χαρακτήρισε τη Meta ως εξτρεμιστική οργάνωση, όλο και περισσότεροι Ρώσοι «σαμποτάρουν» το WhatsApp και στρέφονται στο Telegram ως βασική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

    Σύμφωνα με τη Megafon, που αποτελεί μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες παρόχους τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, το μερίδιο του Telegram εκτοξεύτηκε στο 63% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου από το 48% που ήταν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Από την άλλη πλευρά, το WhatsApp έπεσε στο 32% από το 48% στο ίδιο διάστημα. Ο μέσος χρήστης του Telegram καταναλώνει 101 ΜΒ δεδομένων ημερησίως, σε σχέση με τα 26 ΜΒ που καταναλώνει ο χρήστης του WhatsApp.Το Telegram το οποίο ίδρυσε ο Ρώσος Πάβελ Ντούροφ, είναι εδώ και καιρό μια δημοφιλής ειδησεογραφική πλατφόρμα στη Ρωσία, με σχεδόν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, τις κρατικές οντότητες και τα δημόσια πρόσωπα να χρησιμοποιούν τα κανάλια περιεχόμενου που διαθέτει.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Megafon:

    «Η δημοτικότητα της υπηρεσίας ανέβηκε με το που τέθηκαν περιορισμοί στην πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπηρεσία άρχισε ενεργά να μεγαλώνει στις 24 Φεβρουαρίου».

    Διαβάστε επίσης:

    Επίσημο “μπλόκο” σε Facebook και Instagram από το ρωσικό δικαστήριο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles