18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Android και Windows 8 σε ένα; Ναι, η Samsung ανακοίνωσε το «δημοκρατικό» slide ATIV Q

    Να λοιπόν πως η Samsung επιβεβαιώνει πως έχει μία συσκευή για όλο τον κόσμο. Στο Premiere event που διεξάγεται απόψε στο Λονδίνο, η Κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός slide tablet, του ATIV Q που θα συνδυάζει τα δύο δημοφιλή λειτουργικά. Android 4.2.2 ΚΑΙ Windows 8 και δύο δημοφιλείς λειτουργίες: tablet και laptop μαζί, σε ένα.

    ativ q 1

    Το πολυμορφικό slide ultrabooktablet είναι στις 13,3 ίντσες και η οθόνη του διαθέτει την εντυπωσιακή ανάλυση των 3200×1800 ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά τα 1,4 εκατοστά και το βάρος του το ένα κιλό  περίπου.

    Στο εσωτερικό του ATIV Q θα βρούμε έναν επεξεργαστή Intel Core i5  Haswell. Σε αυτό προσθέστε και RAM στα 4GB, αλλά και SSD στα 128GB. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία αυτού του πολυμορφικού μηχανήματος θα φτάνει τις 9 ώρες.

    ativ q 2

    Η ουσία όμως, βρίσκεται στο διπλό λειτουργικό αυτού του μηχανήματος. Dual boot σημαίνει πως μπορείτε να επιλέγετε με ποιο λειτουργικό θέλετε να δουλέψετε, με το πάτημα του ενός και μοναδικού button. Θέλετε ένα Windows 8 ultrabook με το πληκτρολόγιό του, να «κάνετε δουλειά»; Το έχετε. Θέλετε ένα Android tablet για να απολαμβάνετε τις πιο χαλαρές σας ώρες ή να εκμεταλλεύεστε το mobility; Το έχετε και αυτό. Και αν θέλετε να μοιραστείτε στοιχεία ανάμεσα στα δύο λειτουργικά, θα μπορείτε να το κάνετε με το SideSync, το λογισμικό που θα σας το επιτρέπει αυτό. Επίσης, μάλλον είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα μπορείτε να πληκτρολογείτε σοβαρά και στο Android tablet σας, αλλά και στο τηλέφωνό σας, αφού θα μπορείτε να συγχρονίζετε και το τηλέφωνό σας με αυτό το υβρίδιο, όταν θα το έχετε μπουτάρει σε Android. By the way, το ATIV Q υποστηρίζει και την χρήση του S Pen και στα δύο λειτουργικά.

    Το λανσάρισμα είναι παγκόσμιο, χωρίς ακόμα να έχουμε πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία, αλλά ούτε την τιμή του. Πιστεύουμε πως θα έχουμε μία εκτίμηση μέσα στις επόμενες ώρες και θα σας ενημερώσουμε. Πάντως, δεν ξέρουμε αν η Samsung «σπάσει» την παράδοση αποτυχίας των πολυμορφικών συσκευών. Ίσως το ATIV Q τα καταφέρει.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles