18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung θα κατασκευάζει chips των…Apple και Qualcomm!

    Σημαντικές αλλαγές επέρχονται όσον αφορά την κατασκευή των δημοφιλών chipsets για mobile συσκευές, καθώς Apple και Qualcomm φαίνεται πως στρέφονται προς τη Samsung!

    qualcomm_snapdragon_400_chipset

    Μέχρι σήμερα, τόσο οι επεξεργαστές που τοποθετεί η Apple σε iPhone/iPad, όσο και τα πασίγνωστα SoC της Qualcomm (Snapdragon) κατασκευάζονται από την TSMC, έναν από τους παγκόσμιους κολοσσούς στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών, με πολλούς μεγάλους πελάτες όπως η nVidia. Ωστόσο, η TSMC δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει τη μετάβαση στη λιθογραφική μέθοδο κατασκευής των 14 nanometeres, όντας “κολλημένη” στα 20nm. Την ίδια στιγμή η Samsung έχει σχεδόν έτοιμη την κατασκευαστική γραμμή των 14nm, με τα πρώτα chips να αναμένονται μέσα στο 2015. 

    apple-a7-chip

    Αυτή τη στιγμή το Snapdragon 805, το κορυφαίο chipset της Qualcomm, κατασκευάζεται στα 28nm, όπως και ο A7 της Apple που τοποθετείται στο iPhone 5S. Οι δύο εταιρείες χρειάζονται οπωσδήποτε chipsets με μικρότερο μέγεθος και ενεργειακές απαιτήσεις, έτσι τα 20nm της TSMC δεν τους αρκούν. Για το λόγο αυτό στρέφονται στη Samsung, σύμφωνα με αναφορές από μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν. Βέβαια, πρόκειται για μια καθαρά εμπορική συμφωνία και όχι κάποιου είδους “συνεργασία” μεταξύ των εταιρειών, οπότε οι οπαδοί Apple και Samsung μπορούν να…ηρεμήσουν.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles