17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Booth Tour @IFA 2023: Ματιές στο «μέλλον» του σύγχρονου σπιτιού και του Home Entertainment! (Video)

    Η Samsung κατάφερε να κλέψει για μια ακόμη χρονιά τις εντυπώσεις στην IFA, τη μεγάλη γιορτή των consumer electronics που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο για σχεδόν… έναν αιώνα (η φετινή ήταν η 99η έκθεση). To City Cube, ο ειδικός χώρος που έχει δεσμεύσει η ίδια η κορεατική εταιρεία για την παρουσίαση των προϊόντων της γέμισε από χρώματα, αρώματα, φαντασία αλλά και μπόλικη… τεχνολογία! Εμείς ως προσκεκλημένοι στη δημοσιογραφική αποστολή της Samsung Greece είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους διαδρόμους του τεράστιου booth της κορεατικής εταιρείας και έτσι να πάρουμε μια πολύ καλή εικόνα για τα νέα προϊόντα της.  

    O τεράστιος χώρος που καταλάμβανε το booth της Samsung θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια μικρή «πολιτεία» υψηλής τεχνολογίας, όπου το κάθε σημείο – περιοχή είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία. Για παράδειγμα, υπήρχε η ειδική περιοχή για το Home Entertainment, όπου εκεί έκλεβαν την παράσταση οι NeoQLED (με τις Neo QLED 8K και 4K Q80C, τις δύο νέες 98άρες να κλέβουν την παράσταση), καθώς επίσης και με τη νέα επετειακή Disney frame, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τότε που το “House of Mickey” άλλαξε τον ρου της ιστορίας στη βιομηχανία του θεάματος και του animation.

    Ακριβώς δίπλα από τον ειδικό χώρο που είχαν στηθεί οι εκπληκτικές QLED και OLED Smart TVs της Samsung, η κορεατική εταιρεία είχε δημιουργήσει μια ειδική περιοχή που ήταν αφιερωμένη στο gaming και φυσικά στο Samsung gaming hub, το οποίο ήδη αριθμεί περισσότερα από 3.000 games, τα οποία δεν απαιτούν την κονσόλα για να τρέξουν. Φυσικά, οι gaming οθόνες Odyssey G9 ήταν εκεί εκτοξεύοντας στη στρατόσφαιρα την εμπειρία παιχνιδιού. Ακριβώς δίπλα ένα μικρό van που θύμιζε… «βόλτα στην εξοχή» και αφορούσε τους απίθανους ultra portable video projectors FreeStyle (2ης γενιάς), οι οποίοι εάν συνδυαστούν μπορούν να δημιουργήσουν μια επιφάνεια προβολής περιεχομένου που αγγίζει τις 160 ίντσες! Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι μπορούν να προβάλλουν content σε οποιαδήποτε επιφάνεια…

    Από «παραδοσιακές» λευκές οικιακές συσκευές, το Samsung booth ήταν γεμάτο με τα σούπερ energy-efficient πλυντήρια του κορεατικού γίγαντα της τεχνολογίας, τα οποία μάλιστα πολλά από αυτά φέρουν ειδικό φίλτρο που βοηθάει στην απόρριψη των βλαβερών μικροπλαστικών έτσι ώστε να μην καταλήγουν στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Παράλληλα, οι νέες συσκευές BeSpoke AI συνδύαζαν αξιοπιστία και οικονομία, ενώ τα ειδικά διακοσμημένα ψυγεία από το brand Toilet Paper, έμοιαζαν πραγματικά σαν μικρά τεχνολογικά… έργα τέχνης.

    Τα smartphones και τα wearables δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν από την μικρή τεχνολογική «πόλη» της Samsung, με τα Galaxy Z Flip5, Z Fold5 και Galaxy Watch6 να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Η δε ειδική περιοχή στην οποία φαινόταν ο τρόπος που πραγματοποιείται το eco-friendly packaging των foldables (με τον χαρακτηριστικό ρομποτικό βραχίονα) ήταν όλα τα λεφτά. Και επειδή αναφερθήκαμε στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και της ενδυνάμωσης της προσπάθειας για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, στον ειδικό χώρο του booth, οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν τους τρόπους που ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας εξασφαλίζει ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον μέσω των προϊόντων του.

    Χωρίς αμφιβολία, η μικρή tech πολιτεία της Samsung μας έδωσε μια σαφή εικόνα για το πως είναι το σπίτι του μέλλοντος, προσαρμοσμένο στο… «σήμερα». Και επειδή ένα video ισοδυναμεί με χιλιάδες λέξεις, πατήστε στο YouTube video που ακολουθεί και ταξιδέψτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό μας στο City Cube του Βερολίνου και στην έκθεση IFA 2023!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles