12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Electronics: Ανακοίνωσε το νέο εργοστάσιο τσιπ στο Τέξας

    Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε πρόσφατα την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής τσιπ στο Τέιλορ του Τέξας. Η εκτιμώμενη επένδυση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγής προηγμένων ημιαγωγών που τροφοδοτούν τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

    Η νέα εγκατάσταση της Samsung θα κατασκευάζει προϊόντα που βασίζονται σε προηγμένες τεχνολογικές διεργασίες για να εφαρμοστούν σε τομείς όπως οι κινητές συσκευές, το 5G, οι υπολογιστές υψηλής απόδοσης (HPC) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η Samsung συνεχίζει τη δέσμευσή της για υποστήριξη των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, κάνοντας την προηγμένη κατασκευή ημιαγωγών πιο προσιτή και καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.

    «Με τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Τέιλορ, η Samsung θέτει τις βάσεις για ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στο μέλλον μας», δήλωσε ο Kinam Kim, Αντιπρόεδρος του τμήματος Device Solutions της Samsung Electronics. «Εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας και να συμβάλουμε στη σταθερότητα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών. Επίσης, είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και υποστηρίζουμε την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ταλέντων για τις τοπικές κοινότητες, καθώς η Samsung γιορτάζει τα 25 χρόνια κατασκευής ημιαγωγών στις ΗΠΑ».

    Η έναρξη εργασιών τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2022, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία η εγκατάσταση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Το εργοτάξιο στο Τέιλορ θα εκτείνεται σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και αναμένεται να αποτελέσει τη βασική τοποθεσία παραγωγής ημιαγωγών της Samsung παγκοσμίως, μαζί με την τελευταία γραμμή παραγωγής στο Pyeongtaek της Νότιας Κορέας.

    Η συνολική επένδυση 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει κτίρια, βελτιώσεις ακινήτων, μηχανήματα και εξοπλισμό, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Samsung στις ΗΠΑ. Με βάση αυτό, η συνολική επένδυση της εταιρείας στις ΗΠΑ ανέρχεται σε περισσότερα από 47 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της δραστηριότητάς της στη χώρα το 1978, με την εταιρεία να διαθέτει πλέον πάνω από 20.000 υπαλλήλους.

    «Εταιρείες όπως η Samsung συνεχίζουν να επενδύουν στο Τέξας λόγω του επιχειρηματικού κλίματος παγκόσμιας κλάσης και του εξαιρετικού εργατικού δυναμικού μας», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ. «Η νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών της Samsung στο Τέιλορ θα προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες στο εργατικό δυναμικό της περιοχής και τις οικογένειές τους και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνεχιζόμενη εξαιρετική πορεία μας στη βιομηχανία ημιαγωγών. Ανυπομονώ να επεκτείνουμε τη συνεργασία για να παραμείνει η πολιτεία του Τέξας ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία, αλλά και μια δυναμική οικονομική δύναμη».

    Μετά από εξέταση πολλών τοποθεσιών εντός των ΗΠΑ για το πιθανό σημείο παραγωγής, η απόφαση για επένδυση στο Τέιλορ βασίστηκε σε πολλούς παράγοντες όπως το τοπικό οικοσύστημα ημιαγωγών, η σταθερότητα των υποδομών, η υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης και οι ευκαιρίες ανάπτυξης της κοινότητας. Συγκεκριμένα, η εγγύτητα με την τρέχουσα τοποθεσία παραγωγής της Samsung στο ‘Ωστιν, περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τέιλορ, επιτρέπει στις δύο τοποθεσίες να μοιράζονται την απαραίτητη υποδομή και πόρους.

    H πρόσφατη επέκταση της παρουσίας της Samsung στις ΗΠΑ αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και χιλιάδες σχετικές θέσεις εργασίας μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα εγκατάσταση. Στο πλαίσιο της από κοινού επένδυσης στην κοινότητα, η Samsung θα υποστηρίξει οικονομικά τη δημιουργία ενός Κέντρου Δεξιοτήτων Samsung για την Ανεξάρτητη Σχολική Περιφέρεια Τέιλορ (Samsung Skills Center for the Taylor Independent School District), που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, ενώ επίσης θα παρέχει τη δυνατότητα πρακτικής άσκηση και ευκαιρίες προσλήψεων.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles