16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Samsung: Εργάζεται πάνω σε μια οθόνη που θα είναι κυρτή σε όλες τις πλευρές

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung εργάζεται πάνω σε μια πραγματικά bezel-less οθόνη, η οποία θα είναι κυρτή όχι μόνο από τα πλαϊνά, αλλά αντίθετα σε όλες της τις πλευρές, δηλαδή στην κορυφή αλλά και στο κάτω μέρος. Κάτι τέτοιο αναμένεται να καταστήσει το screen-to-body ratio πάνω από το ποσοστό του 98%, αν και δεν είναι καθόλου εύκολο να πραγματοποιηθεί.

    Σύμφωνα με το ETnews, η Samsung Display και η LG Display προσπαθούν να βρουν τρόπους να δημιουργήσουν συσκευές στις οποίες τα bezels θα έχουν πραγματικά εξαλειφθεί. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές τεχνικές δυσκολίες στην κατασκευή τους και έτσι τα πρώτα smartphones δεν θα καταφθάσουν στην αγορά τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο χρόνο.

    Samsung-logo-s8-launch-840x472

    Η διαδικασία κατασκευής, γνωστή ως Lamination, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παραγωγή OLED οθονών. Περιλαμβάνει το προστατευτικό επίπεδο, μαζί με διάφορα άλλα σημαντικά εξαρτήματα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν η οθόνη είναι κυρτή και στις τέσσερις πλευρές, οι τέσσερις γωνίες καθίστανται άχρηστες. Μια ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Etnews, τονίζει ότι τα προβλήματα της διαδικασίας αυτής, είναι ο κύριος λόγος που η Apple επέλεξε να τοποθετήσει επίπεδη οθόνη στο iPhone 8.

    H Samsung και η LG προσπαθούν από τη μεριά τους να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα. Αν και το Galaxy S8 duo έκανε εξαιρετική δουλειά στην προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τα bezels, κάνοντας το screen-to-body ratio να αγγίζει το 83%, η γενική αίσθηση είναι ότι μια οθόνη που θα είναι κυρτή σε όλα τα μέρη της, μπορεί να αυξήσει αυτό το ποσοστό ακόμη περισσότερο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles