15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Exynos 7 Series 9610: Νέο SoC με AI δυνατότητες για mid-range συσκευές

    Η Samsung ανακοίνωσε το νέο Exynos 7 Series 9610 chipset, μία πρόταση που απευθύνεται σε mid-range συσκευές, δίνοντας έμφαση σε φωτογραφίσεις στις οποίες παίζει ρόλο η χρήση τεχνητής νοημοσύνης, με την υπόσχεση ότι θα προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

    Samsung-Exynos-7-Series-9610

    “Ο Exynos 7 Series 9610 είναι ο πλέον πρόσφατος mobile processor μας, που προσφέρει πρόσθετη ισχύ και ταχύτητα”, σημείωσε ο Ben Hur, αντιπρόεδρος System LSI marketing στη Samsung Electronics. “Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων για συσκευές υψηλής τεχνολογίας, με μία λύση επεξεργασίας εικόνας deep learning και δυνατότητες slow motion video που αλλάζουν τον τρόπο που ασχολούμαστε με τα κινητά μας.”

    Η Samsung σημειώνει ότι το chip έρχεται με προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης προσώπου, που θα αναγνωρίζουν ακόμη και αν ένα πρόσωπο είναι προφίλ ή ένα μέρος του κρύβεται από κάποιο αντικείμενο. Επίσης, έρχεται με έξυπνες λειτουργίες στο κομμάτι του software αλλά και χαρακτηριστικών όπως η ανίχνευση βάθους, επιτρέποντας ακόμη και σε συσκευές με μία κάμερα να παρέχουν εκπληκτικά πορτρέτα με εξαιρετικό bokeh effect, παρόμοιο με αυτό των Pixel Phones. Το chipset υπόσχεται επίσης εξαιρετική απόδοση απεικόνισης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, βελτιώνοντας τη φωτεινότητα και συγχωνεύοντας πολλαπλά frames σε ένα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο ψηφιακός θόρυβος. Παρόλο που όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα σε συσκευές με ένα μόνο φακό, ο Exynos 7 9610 θα υποστηρίζει επίσης multi-camera setups, όπως συμβαίνει σήμερα. Το chipset υποστηρίζει μία single camera έως και 24MP ή dual cameras 16MP+16MP.

    Το νέο chipset της Samsung διαθέτει επίσης μία νευρωνική μονάδα επεξεργασίας που συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας για την υποστήριξη AI χαρακτηριστικών που προσφέρουν βελτιωμένες φωτογραφίες και videos, παρόμοια με τα AR effects των Galaxy S9 και S9+. Το chipset διαχειρίζεται ακόμη slow-motion video recording 480fps σε Full HD 1080p, ενώ μπορεί να κωδικοποιεί και να αποκωδικοποιεί video 4K έως και 120fps σε HEVC (H.265).

    Τώρα, στις πιο σημαντικές προδιαγραφές του, ο Exynos 7 9610 είναι ένας οκταπύρηνος mobile processor που κατασκευάστηκε με τη χρήση μίας δεύτερης γενιάς διεργασία FinFET των 10nm, περιλαμβάνοντας τέσσερις Cortex-A73 στα 2.3GHz και τέσσερις Cortex-A53 πυρήνες στα 1.6GHz. Η μονάδα γραφικών είναι μία Mali-G72 MP3, ενώ υποστηρίζονται ταχύτητες δεδομένων LTE έως 600Mbps στο downstream και Cat.13 μέχρι 150Mbps στo upstream.

    Η Samsung σημειώνει ότι ο Exynos 7 Series 9610 αναμένεται να παραχθεί μαζικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles