21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy A3 Ηands-on Review: Triple A ποιότητα!

    Η σειρά Galaxy A βασίζεται σε μία πιο premium φιλοσοφία, τραβώντας τα βλέμματα του καταναλωτικού κοινού όχι μόνο λόγω  των πολύ καλών επιδόσεων, το οποίο άλλωστε είναι κάτι που το περιμένουμε από τη Samsung, αλλά κυρίως λόγω της μεταλλικής τους κατασκευής. Τα Galaxy A3, A5 και Α7 είναι αυτή τη στιγμή από τα πιο λεπτά κινητά που έχει κατασκευάσει ποτέ η Samsung (με πάχος 6.9, 6.7 και 6.3 αντίστοιχα) και αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι επιχειρούν να προσελκύσουν ένα κοινό με συγκεκριμένες απαιτήσεις που νοιάζεται αρκετά για το design της επόμενης συσκευής που θα αγοράσει.

    Galaxy A3_1

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Η πρώτη αίσθηση που σου αφήνει το Samsung Galaxy A3 με το που το πιάνεις στα χέρια σου είναι ότι πρόκειται για μία αρκετή προσεγμένη συσκευή, η οποία μάλιστα είναι και αρκετά ελαφριά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η στιβαρή μεταλλική unibody κατασκευή σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη, ενώ η χρήση της με το ένα χέρι είναι πραγματικά παιχνιδάκι, καθώς οι διαστάσεις της συσκευής και ο εργονομικός σχεδιασμός της επιτρέπουν στον χρήστη τον εύκολο χειρισμό. Σε επίπεδο σχεδιασμού, η Samsung έχει κατανείμει με προσοχή τα πλήκτρα ελέγχου της συσκευής της, όπου στο κάτω κεντρικό μέρος δεσπόζει το παραδοσιακό χαρακτηριστικό Home button της Samsung (που συνοδεύεται αριστερά και δεξία με τα return και settings backlit buttions), ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχει το Power on/off, αλλά  και οι nano-Sim και microSD trays.

    Galaxy A3_3

    Η αριστερή πλευρά “ανήκει” εξολοκλήρου στα volume up/down buttons, ενώ το επάνω τμήμα είναι λιγάκι κενό θα λέγαμε, καθώς το μόνο που υπάρχει είναι το δευτερεύον μικρόφωνο. Η κάτω πλευρά είναι περισσότερο “πυκνοκατοικημένη“, καθώς εκεί η Samsung έχει προσθέσει το 3.5mm audio jack, την microUSB θύρα και το κεντρικό μικρόφωνο της συσκευής.

    Galaxy A3_2

    Ρίχνοντας μία τελική ματιά στο πίσω μέρος του “μικρού” της σειράς A όπου μπορούμε να διακρίνουμε την primary camera, το LED Flash και δίπλα το ηχείο. Το Galaxy A3 δε διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (κάτι λογικό εάν κρίνουμε από τον εξαιρετικά λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό του). Σε γενικές γραμμές, αυτό που μας άρεσε περισσότερο από το design και την εξωτερική εμφάνιση του Galaxy A3 είναι ότι το premium feeling διατηρείται σχεδόν παντού, ακόμη και σε ορισμένα σημεία που υπάρχει πλαστικό, αυτό είναι πραγματικά πολύ καλής ποιότητας.

    Galaxy A3_6
    Στα ενδότερα…

    Προχωρώντας στα ενδότερα του Galaxy A3 καθίσταται σαφές ότι η Samsung έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για να ενσωματώσει στο μικρό της σειράς A, μία σειρά από ισχυρά tech specs, τα οποία σίγουρα του επιτρέπουν να τραβάει στην ανηφόρα… Ξεκινώντας πρώτα με το display (που διαθέτει ένα 65.5% screen-to-body ratio), στο Galaxy A3 δεσπόζει μία qHD οθόνη 4.5 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED (με resolution 540×960 pixels) και πυκνότητα στα pixels να αγγίζει τα 245ppi. Η υψηλή ευκρίνεια, τα άριστα επίπεδα φωτεινότητας και τα ζωντανά χρώματα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της οθόνης του Galaxy A3, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μας απογοήτευσε. Επιπλέον, η ύπαρξη του νέου Gorilla Glass 4 της Corning αποτελεί εγγύηση ενάντια στις γρατζουνιές και στα ενοχλητικά σημάδια.

    Galaxy A3_4

    Σε επίπεδο επεξεργαστικής ισχύος, η Samsung έχει ακολουθήσει την πεπατημένη λύση ενός τετραπύρηνου 64-bit Snapdragon 410 με συχνότητα ρολογιού στα 1.2GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 1GΒ μνήμης RAM (1.5GB στο dual SIM μοντέλο), ενώ επιπλέον η συσκευή προσφέρει  16GB αποθηκευτικού χώρου. Αναμφίβολα, κοιτάζοντας τα παραπάνω tech specs μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι στο εσωτερικό του Galaxy A3 δεν θα βρείτε να κρύβεται κάποιο “μικρό κτήνος“, ωστόσο αν μη τι άλλο οι συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές επιτρέπουν στο Galaxy A3 να τρέχει εύκολα και χωρίς το παραμικρό lag, όλες τις απαιτητικές εφαρμογές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο. H πλοήγηση στο Internet και η ροή στα menus είναι μία μικρή απόλαυση και ο μοναδικός μας ενδοιασμός έχει να κάνει μόνο με το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί η συσκευή στο μέλλον, όταν θα αρχίσει να “βαραίνει” από τις πολλές εφαρμογές που ενδεχομένως να φιλοξένει. Πάντως, σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις του Galaxy A3 όχι μόνο δεν θα σας δυσαρεστήσουν, αλλά παράλληλα πιστοποιούν ότι το εν λόγω smartphone έχεις τις δυνατότητες για να μείνει για πολύ καιρό ακόμη ανταγωνιστικό. Όσον αφορά το λειτουργικό του, το Galaxy A3 βασίζεται σε Android KitKat 4.4.4 όπου όμως πάνω του φοράει το ένδυμα του TouchWiz Interface της Samsung, παρέχοντας μία σειρά από διευκολύνσεις αλλά και πολύ πιο ωραιοποιημένα menus σε σύγκριση με το stock Android OS. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της συσκευής το Galaxy A3 υποστηρίζει 4G LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n και Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0, ενώ παράλληλα διαθέτει και GPS (A-GPS, GLONASS και Beidou). Τέλος, στο LTE μοντέλο του A3 περιλαμβάνεται και η λειτουργία NFC.

    Κορεατική γοητεία που ξεχωρίζει…

    Όσον αφορά τις φωτογραφικές δυνατότητες του Galaxy A3, σε καμία περίπτωση το μικρό της οικογένειας Α δεν πρόκειται να σας αφήσει παραπονεμένους. Ο κύριος αισθητήρας κάμερας παρέχει ανώτερη ποιότητα στα 8 MPixel με τις φωτογραφίες που τραβάει το κινητό της Samsung να διακρίνονται για την ανώτερη ποιότητα και την καθαρότητα της εικόνας που προσφέρουν. Από το Galaxy A3 δε θα μπορούσε να λείπει και η μπροστινή κάμερα, η οποία καθίσταται ιδανική για τους λάτρεις των selfies (με ποιότητα στα 5 MPixel) και wide-selfie λειτουργία, η οποία επιτρέπει τις selfies με ευρύτερη γωνία θέασης. Τέλος, το Galaxy A3 τροφοδοτείται από μία μπαταρία Li-On που παρέχει αυτονομία στα 1900mAh, η οποία κρίνεται ως ικανοποιητική για τις διαστάσεις της οθόνης και τις γενικότερες «ενεργειακές ανάγκες» του Galaxy A3.

    Galaxy A3_8
    Ολοκληρώνοντας την κριτική μας στο Samsung Galaxy A3, αυτό που κρατάμε από το mid-ranger της Samsung είναι η ασύγκριτη ΑΑΑ ποιότητα του. Τόσο σε επίπεδο δυνατοτήτων όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού το μικρό της οικογενείας A αποτελεί μία ιδιαιτέρως αξιόπιστη λύση που σίγουρα μπορεί να κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users. Αν και η τιμή του είναι λιγάκι τσιμπημένη (επισήμως στα 299 ευρώ), ωστόσο μπορεί ο καταναλωτής να πληρώνει παραπάνω, αλλά ουσιαστικά αγοράζει “ποιότητα” που λίγες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να προσφέρουν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles