18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Note 9: Θα έρθει (επιτέλους) με fingerprint sensor κάτω από την οθόνη του!

    Ο γνωστός -και ιδιαίτερα έγκυρος- αναλυτής της KGI SecuritiesMing-Chi Kuo, ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με μία πρόβλεψη για το Samsung Galaxy Note 9. Ναι, μας βάζει από τώρα στο κλίμα για την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία της Samsung και της οικογένειας Note και κάνει την πρόβλεψη ότι θα διαθέτει (επιτέλους) αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη του. Πρόκειται για μία δυνατότητα, που είχε ακουστεί παλαιότερα και για τα iPhone X και Samsung Galaxy Note 8, ωστόσο καμία από τις προαναφερθείσες συσκευές δεν την ενσωμάτωσε, καθώς η τεχνολογία δεν ήταν προφανώς ακόμη ώριμη για να ενσωματωθεί σε κάποια από τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις της αγοράς.

    samsung-fingerprint

    Το εν λόγω χαρακτηριστικό, όπως αντιλαμβάνεστε, σας επιτρέπει απλά να τοποθετήσετε το δάκτυλό σας σε ένα συγκεκριμένο σημείο της οθόνης της συσκευής, ώστε να την ξεκλειδώσετε. Δεν απαιτεί ειδική περιοχή για το δάκτυλό σας ούτε “παραδοσιακό” fingerprint sensor σαν αυτούς που συναντάμε στις σημερινές συσκευές (βλέπε παραπάνω εικόνα).

    Η Samsung ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που ίσως και να έχουν παρατήσει τη λύση, συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε μία τέτοια υλοποίηση. Θα χρησιμοποιήσει μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει στην AMOLED οθόνη να λειτουργεί επιπρόσθετα και ως πηγή φωτός για τον αισθητήρα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε πιο ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας.

    Μάλιστα, οι εταιρείες BeyondEyes και Samsung LSI είναι οι δύο προμηθευτές που ήδη έχουν αποστείλει τα δείγματά τους στη Samsung Electronics, σύμφωνα με τον Kuo, με μία από αυτές να κερδίζει τελικά το συμβόλαιο συνεργασίας, εκτός κι αν η Samsung συνεργαστεί με την Egis, μία εταιρεία που, προς το παρόνμ προμηθεύει τους Κορεάτες με τους υπάρχοντας αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων για τα smartphones της οικογένειας Galaxy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles