24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S21 Series. Όλες οι φήμες για τα νέα πανίσχυρα μοντέλα!

    H Samsung ξεκινάει πολύ δυναμικά τη νέα χρονιά ρίχνοντας στην αρένα τη σειρά S21, η οποία θα φιλοδοξεί να κλέψει το momentum και να κερδίσει τις καρδιές των φανατικών φίλων της mobile τεχνολογίας που λατρεύουν τις premium high-end συσκευές. Τα «αποκαλυπτήρια» για τη σειρά S21 πρόκειται να γίνουν στις 14 Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει πολλές φήμες, οι οποίες μάλλον δεν αφήνουν και πάρα πολλά στη… φαντασία.

    Ξεκινώντας, λοιπόν η οικογένεια των S21 θα αποτελείται από 3 μοντέλα (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), όπου το entry-level S21 θα διαθέτει display στις 6.2 ίντσες, το S21+ θα είναι το μεσαίο της οικογένειας με οθόνη στις 6.7 ίντσες, ενώ το Ultra θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο με display στις 6.8 ίντσες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ανάλυση της οθόνης για το S21 και S21+ θα ανέρχεται στα 1080×2220 (FHD+) με aspect ratio στα 18.5:9, ενώ στο Ultra μοντέλο αναμένεται να δούμε ανάλυση WQHD+ στα 1440×2960 pixels. Η Samsung δεν θα μπορούσε φυσικά να μην εστιάσει σε refresh rate στα 120Hz για ομαλότερη κύλιση και ακόμη καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και στα 3 μοντέλα της, ενώ σύμφωνα με τις φήμες δεν αποκλείεται το Ultra μοντέλο να δούμε μια λειτουργία Dynamic Refresh Rate, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή θα αναγνωρίζει καλύτερα το προβαλλόμενο περιεχόμενο σε μια προσπάθεια να διαχειρίζεται το κινητό καλύτερα τα επίπεδα της μπαταρίας.

    Παράλληλα, και στα 3 μοντέλα η κορεατική εταιρεία αναμένεται να καταφύγει στη λύση μιας punch hole selfie cam στα 10MP για την core και Plus συσκευή, ενώ οι χρήστες που θα προτιμήσουν την Ultra έκδοση, θα μπορούν να τραβήξουν ακόμη πιο τέλειες selfies, με ανάλυση στα 40MP. Όσον αφορά για το design του camera setup και με βάση τα όσα έχουμε δει από τα πρώτα renders που εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν κατακλύσει το Internet, οι κάμερες θα είναι συγκεντρωμένες στην άνω αριστερή μεριά σε κατακόρυφη διάταξη. Εάν τελικώς η φήμες ευσταθούν, στο Galaxy S21+ πρόκειται να δούμε τον wide και ultra wide sensor στα 12MP, ενώ ο τηλεφακός θα ανέρχεται στα 64MP. Ωστόσο, δεν έχουμε μέχρι στιγμής info για τον ToF sensor που υπήρχε στο S20+ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απουσιάζει από το S21+. Φυσικά όμως μπορείτε να φανταστείτε το S21 Ultra θα προσφέρει ακόμη πιο αναβαθμισμένες δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας, καθώς ο main sensor του εικάζεται ότι θα είναι στα 108MP. Παράλληλα, η Samsung πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία του τηλεφακού του S21 Ultra, προσθέτοντας δύο έξτρα sensors, όπου ο ένας θα αναλαμβάνει το digital zoom και ο άλλος το Optical.

    Σε ότι έχει να κάνει με την «καρδιά» των νέων μοντέλων της σειράς S21, εδώ η κορεατική εταιρεία αναμένεται να παίξει με έναν συνδυασμό ανάμεσα στο “homemade” Exynos 2100 και στο Snapdragon 888 (ανάλογα την αγορά), ενώ καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η κορεατική εταιρεία θα προτιμήσει δύο επιλογές για το storage στα 128 και 256GB για το απλό και το μεσαίο μοντέλο και 512GB για το Ultra. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές είναι οι διαρροές που θέλουν την Samsung να μην έχει στις φετινές της ναυαρχίδες τη δυνατότητα για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου μέσω microSD slot (μια κίνηση που σίγουρα δεν θα αρέσει και ιδιαίτερα). Τέλος, το Ultra μοντέλο ακούγεται έντονα ότι θα υποστηρίζει το πενάκι S Pen, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη χωρητικότητα των μπαταριών εδώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται να έχουμε 4000mAh, 4800mAh και 5000mAh για τα S21, S21+ και S21 Ultra αντίστοιχα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles