13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S21 Ultra, η νέα ναυαρχίδα της Samsung!

    Όπως αναμενόταν, το Unpacked event της Samsung έλαβε χώρα σήμερα και στο πλαίσιο αυτού παρουσιάστηκαν τα νέα Galaxy S21 series. Κορυφαίο μοντέλο της σειράς, φυσικά, το Galaxy S21 Ultra, το οποίο ξεχωρίζει χάρη στην οθόνη και την κάμερά του.

    Η οθόνη του S21 Ultra έχει διαγώνιο 6,8″ και το panel είναι Dynamic AMOLED 2X, ενώ παραμένει κυρτό στις πλευρές και προστατεύεται από το ολοκαίνουριο Gorilla Glass Victus. Η ανάλυσή του είναι ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα μικρότερα αδερφάκια του, όντας 1440p+ αντί για 1080p+. Το refresh rate αγγίζει τα 120Hz στην προαναφερθείσα ανάλυση και είναι adaptive, αφού μπορεί να μειωθεί έως και στα 10Hz για εξοικονόμηση ενέργειας, ανάλογα με την εφαρμογή που προβάλλεται στην οθόνη. Με 1.500 nits φωτεινότητας, είναι η πιο φωτεινή οθόνη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Galaxy smartphone και σίγουρα θα είναι ευκρινής ακόμα και στον καλοκαιρινό, ελληνικό Ήλιο.

    Η άλλη, μεγάλη διαφορά του S21 Ultra είναι η υποστήριξη του S Pen, αλλά και οποιοδήποτε Wacom stylus. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε όσα προσφέρει και ένα Galaxy Note, με μόνο μειονέκτημα την απουσία υποδοχής για το S Pen πάνω στη συσκευή. Άραγε μήπως να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στη σειρά Note μέσα στο 2021; Περνώντας στην κάμερα, υπάρχουν 2 τηλεφακοί στο πίσω μέρος. Ο periscope φακός προσφέρει 10x οπτικό zoom αλλά δίπλα του υπάρχει και ο κλασικός 3x τηλεφακός που λειτουργεί ανάλογα με την περίσταση. Μεταξύ 1x και 3x έχουμε lossless ψηφιακό zoom από τον κύριο αισθητήρα των 108MP που η Samsung αποκαλεί “Bright Night Sensor”. Αποδίδει 12MP λήψεις με 9-in-1 pixel binning, ακόμα και 12-bit RAW φωτογραφίες, αν το θέλετε. Το S21 Ultra είναι το πρώτο Samsung smartphone που υποστηρίζει λήψη 4K video στα 60FPS με όλες τις κάμερές του. Ήτοι, με την 40MP selfie κάμερα, την 12MP Ultra-Wide κάμερα (με DPPDAF) αλλά και τις δύο tele κάμερες.

    Επίσης, είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως που υποστηρίζει Wi-Fi 6E, δηλαδή το πρωτόκολλο 802.11ax στην μπάντα των 6GHz, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο bandwidth και χαμηλότερο latency. Το Exynos 2100 chipset στο εσωτερικό του το γνωρίζετε ήδη, αφού παρουσιάστηκε πριν λίγα 24ωρα. Συνοδεύεται από 12 ή 16GGB RAM και 128, 256 ή 1024GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου μέσω microSD. Από πλευράς software, προφανώς, έχουμε Android 11 με το One UI 3.5. Τέλος, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5.000mAh και υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 25W (50% σε 30′) αλλά και ασύρματη φόρτιση. Στο κουτί, πάντως, δεν θα βρείτε φορτιστή.

    Το Samsung Galaxy S21 Ultra 5G ξεκινά από τα €1.250 στην Ευρώπη (12/128GB) και θα είναι διαθέσιμο από τις 29/1 με δώρο, για όσους προπαραγγείλουν, τα Samsung Galaxy Buds Pro και ένα από τα νέα Samsung SmartTag trackers. Αναμένουμε πληροφορίες για την ελληνική αγορά.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles