22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ποιο είναι το κόστος των υλικών του Samsung Galaxy S4;

    samsung-galaxy-s4-bom

    Ακολουθώντας μία συνηθισμένη γι’ αυτό τακτική, το iHS iSupply δημοσιοποιεί ένα “teardown” του Samsung Galaxy S4, με τη βοήθεια του οποίου πραγματοποιεί και έναν υπολογισμό του κόστους των υλικών του.

    Σύμφωνα με αυτόν, φαίνεται πως τα υλικά μίας HSPA+ έκδοσης της συσκευής έχουν κόστος 236 δολάρια, τα οποία, όταν προστίθενται στο κόστος κατασκευής, δίνουν ένα σύνολο της τάξεως των 244 δολαρίων.

    Πρόκειται για 30,40 δολάρια περισσότερα από το κόστος των υλικών του Samsung Galaxy S III, κάτι που εξηγείται από την παρουσία της ακριβότερης Super AMOLED Full HD οθόνης, επιπλέον αισθητήρων στη συσκευή, αλλά και του επεξεργαστή Exynos Octa.

    Συγκεκριμένα, το κόστος της νέας οθόνης υπολογίζεται σε 75 δολάρια (10 δολάρια περισσότερα από την οθόνη του S III) ενώ το chipset Exynos 5410 Octa -που αποτελείται πρακτικά από δύο τετραπύρηνα Cortex-A15 και Cortex-A7 CPUs- φαίνεται ότι κοστίζει στη Samsung 30 δολάρια (τα διπλά από αυτά του S III)

    Επιπλέον, υπολογίζεται ότι τα υλικά της LTE έκδοσης της συσκευής είναι 3 δολάρια φτηνότερα από αυτά της HSPA+ έκδοσης, της οποίας το κόστος υπολογίζεται στα 233 δολάρια (241 με την κατασκευή). Αυτό συμβαίνει λόγω της ενσωμάτωσης στην 4G version ενός Snapdragon 600 επεξεργαστή και όχι του Exynos Octa.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει επιπλέον το ότι οι δύο κάμερες της συσκευής (13 & 2MP) προσθέτουν μόνο 1 δολάριο στο συνολικό κόστος της ενώ οι αντίστοιχες του SIII (8 & 1.9MP) είχαν υπολογιστεί ότι είχαν αξία 19 δολάρια.

    Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως -αναφέροντας το κόστος των υλικών μίας συσκευής- ότι σ’ αυτό δε συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες χρεώσεις που μπορεί να έχουν οι εταιρείες σχετικά με χορήγηση αδειών ή δικαιωμάτων.

    Σε κάθε περίπτωση, το Samsung Galaxy S4 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στα τέλη Απριλίου σε τιμή που, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, θα ξεκινάει από τις 529 λίρες για το Ηνωμένο Βασίλειο ή τα 600-700 ευρώ (ανάλογα με τη χώρα) στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles