17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S6 Edge+ Hands-On Review: “Στο Έβερεστ των high-end smartphones”!

    Η Samsung στα μέσα Αυγούστου τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της high-end κατηγορίας, καθώς στο τελευταίο Unpacked event που διοργάνωσε πρωτοπαρουσιάστηκαν τα Galaxy Note 5 και Galaxy S6 Edge+, δύο συσκευές που αν μη τι άλλο πιάνουν ταβάνι σε επίπεδο επιδόσεων και απευθύνονται ξεκάθαρα στο high-end κοινό. Ανακοινώνοντας τις δύο αυτές πανίσχυρες συσκευές λίγο πριν την έκθεση IFA, ο κορεατικός κολοσσός ουσιαστικά κέρδισε το momentum για μερικές μέρες, έτσι ώστε τα δύο αυτά high-end smartphones να μην πέσουν μαζί με τις ανακοινώσεις των άλλων εταιρειών (όπως αποδείχθηκε Sony και Huawei τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους με τα Z5 και Mate S αντίστοιχα). Όσο η IFA βρισκόταν σε εξέλιξη, η Samsung κυκλοφόρησε στη χώρα μας το Galaxy S6 Edge+, το οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά στις 4/9. Με premium χαρακτηριστικά, απίθανη ποιότητα κατασκευής και features που είναι κορυφαία, δε χωράει αμφιβολία ότι ο διάδοχος του S6 Edge έχει τα φόντα για να αναδειχθεί σε ένα high-end best seller και διαβάζοντας το review που ακολουθεί θα καταβαλάβετε γιατί το S6 Edge+ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας…

    Samsung Edge S6+ (1)

    She’s got the look(s)!

    Η εμφάνιση και το design ανέκαθεν αποτελούσαν δύο τομείς στους οποίους η κορεατική εταιρεία έδινε μεγάλη προσοχή (ειδικότερα στην ανώτερη κατηγορία) και σίγουρα το Galaxy S6 Edge+ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στην κανόνα. Με διαστάσεις στα 154,4×75,8×6,9 mm και το βάρος της να μην ξεπερνάει τα 154 γραμμάρια, το S6 Edge+ είναι μία συσκευή που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη.

    Samsung Edge S6+ (4)

    Βγάζοντας το S6 Edge+ από το κουτί του, αμέσως την προσοχή μας τράβηξε ο σέξι σχεδιασμός, που φανερώνει απλώς την υψηλή κατηγορία που ανήκει η συσκευή. Με μεγάλη προσοχη στις λεπτομέρειες, το design του φανερώνει την φροντίδα με την οποία περιέβαλλε το Edge+ το σχεδιαστικό team της Samsung, καθώς σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική του εμφάνιση είναι πραγματικά πανέμορφο (ειδικότερα το dual-curved display είναι όλα τα λεφτά). Όπως και με το απλό S6 Edge, έτσι και εδώ το υλικό που κυριαρχεί είναι το μέταλλο και το γυαλί (υψηλής ποιότητας πάντοτε), με την premium αίσθηση που σου αφήνει στο χέρι να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. To S6 Edge+ είναι μία συσκευή με αρκετά μεγάλη οθόνη (5.7 ίντσες), πράγμα που σημαίνει ότι ο χειρισμός με το ένα χέρι δεν αποτελεί και το ευκολότερο πράγμα, για αυτό και οι users που προτιμούν τις πιο compact και «μαζεμένες» συσκευές ενδεχομένως να συναντήσουν πρόβλημα με τον χειρισμό του. Παρόλα αυτά, τα πλήκτρα ελέγχου έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να χαρίζουν μία αίσθηση εργονομίας στον user.

    Samsung Edge S6+ (8)

    Samsung Edge S6+ (9)
    Ειδικότερα, το power/lock button βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, ενώ στην αριστερή πλευρά η Samsung τοποθέτησε τα volume rockers (αντί για να έχουμε τα πλήκτρα ελέγχου μαζί με το power/lock). Επίσης, στο κάτω τμήμα υπάρχει το ηχείο της συσκευής μαζί με το audio input jack για την σύνδεση των ear-phones/hands-free και η microUSB θύρα για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, ενώ στην επάνω πλευρά υπάρχει η υποδοχή για την είσοδο της nano-SIM (το S6 Edge+ δεν υποστηρίζει microSD card). Στο κέντρο ακριβώς υπάρχει το κλασικό Home Button (που λειτουργεί και ως fingerprint scanner), το οποίο πλαισιώνεται αριστερά και δεξιά από τα Return και Options buttons.

    Samsung Edge S6+ (10)

    Samsung Edge S6+ (7)
    Το S6 Edge+ δεν διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία, ωστόσο η εξωτερική του εμφάνιση είναι βέβαιο ότι θα σας κερδίσει, καθώς είναι εμφανές ότι ο διάδοχος του S6 Edge μπορεί να κάνει πολλά κεφάλια να… γυρίσουν!

    Get ready for launch…

    Αφήνοντας τον σχεδιασμό της συσκευής στην άκρη, που με εξαίρεση τον κάπως δύσκολο χειρισμό με το ένα χέρι, μας άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις και προχωρώντας στο display και στα tech specs της συσκευής, το «έργο» γίνεται ακόμη καλύτερο… Ειδικότερα, το Super AMOLED display του S6 Edge+, το οποίο είναι κυρτό στις δύο πλευρές του είναι απλώς μοναδικό. Τα εκπληκτικά brightness levels σε συνδυασμό με τα ολοζώντανα χρώματα παρέχουν μία από τις καλύτερες οθόνες που έχουμε δει μέχρι στιγμής στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, το S6 Edge+ διαθέτει μία QHD οθόνη στις 5.7 ίντσες (2560×1440 pixels) με πυκνότητα στα pixels που αγγίζει τα 518ppi, ενώ για την προστασία της οθόνης η Samsung βασίζεται σε Gorilla Glass 4 της Corning που χωρίς αμφιβολία αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση στην προστασία οθονών. Σε ότι έχει κάνει με το display της συσκευής δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο και πολύ απλά θα σας προτείναμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και να παίξετε λίγο μαζί του για να διαπιστώσετε και με τα ίδια σας τα μάτια την οπτική τελειότητα που προσφέρει η οθόνη του.

    Samsung Edge S6+ (2)

    Και εάν ξετρελαθείτε με την απίθανη οθόνη του, το σίγουρο είναι ότι θα τα «χάσετε» με τα tech specs και τις επιδόσεις του, καθώς η ναυαρχίδα της Samsung είναι ένα από τα πιο γρήγορα και τεχνολογικά ανεπτυγμένα κινητά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. To 64-bit Exynos 7420 chipset δεν κάνει κανέναν απολύτως συμβιβασμό και τρέχει πιο γρήγορα και από… σφαίρα, με την οκταπύρηνη CPU (4 πυρήνες που τρέχουν στα 2.1GHz και 4 πυρήνες χρονισμένοι στα 1.5GHz) να δίνει κυριολεκτικά ρέστα! Όμως ένας οκταπύρηνος για να μπορέσει να ξεδιπλώσει πλήρως το «ταλέντο» του, απαιτεί σίγουρα και την ανάλογη μνήμη, για αυτό και η Samsung προτίμησε για την ναυαρχίδα της τη λύση της ταχύτατης LPDDR4 RAM, όπου στα 4GB βοηθάει τα μέγιστα στην εκτόξευση της απόδοσης της συσκευής. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η λέξη “lag” είναι παντελώς άγνωστη για το S6 Edge+, το οποίο όσο και να το ζορίσετε, ότι και να το βάλετε να τρέξει, όσες εφαρμογές και εάν ανοίξετε δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα.

    Samsung Edge S6+ (16)

    Η υπεροχή του αποτυπώνεται πλήρως και στα αποτελέσματα που πήραμε από το Antutu Benchmark, καθώς το S6 Edge+ μάλλον το «τερμάτισε», αφήνοντας πίσω του πολλές δυνατές high-end συσκευές. Επίσης, στο πάντοτε απαιτητικό 3D test του Antutu (εκεί που ακόμη πολλές ακριβές high-end συσκευές… κλατάρουν), το S6 Edge+ έπιασε κοντά στα 48 fps, αποδεικνύοντας ότι η Mali-T760MP8 GPU κάνει εξαιρετική δουλειά. Eίναι βέβαιο ότι με τέτοιες επιδόσεις o διάδοχος του S6 Edge μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε μία αξιόπιστη λύση για mobile gaming. Το καλύτερο όλων είναι όμως ότι το Galaxy S6 Edge+ υποστηρίζει ταχύτητες mobile internet που μπορούν να φτάσουν έως τα 375Mbps (δίκτυα 4G+), κάτι που με πιο απλά λόγια σημαίνει άνοιγμα ιστοσελίδων πιο γρήγορα και από το ανοιγόκλειμα του ματιού και downloading αρχείων στο άψε-σβήσε (το δοκιμάσαμε στο δίκτυο 4G+ της Cosmote και το αποτέλεσμα ήταν από άλλο πλανήτη)!

    S6 Edge Plus ANtutu

    Είναι περιττό ίσως να τονίσουμε το γεγονός ότι η πλοήγηση στο Android Lollipop 5.1.1 είναι μία μίνι-απόλαυση, ενώ παράλληλα το TouchWiz UX που «φοράει» προσθέτει πόντους στην ευχρηστία και στην καλύτερη απόκριση.

    MENU S6 EDGE PLUS 1

    UI S6 Edge Plus UI
    Όσον αφορά, τον αποθηκευτικό χώρο, οι πιο απαιτητικοί ίσως λίγο να «στραβώσουν» εδώ, καθώς η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung διαθέτει 32GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD (υπάρχει και μοντέλο στα 64GB, το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας). Στον μέσο χρήστη τα 32GB είναι ίσως υπεραρκετά, ωστόσο οι «φανατικοί» της high-end κατηγορίας σίγουρα θα αισθάνονταν καλύτερα, εάν υπήρχε η δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου, η Samsung θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα…

    Samsung Edge S6+ (6)

    Κατά τ’ άλλα, σε ότι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα της συσκευής, το high-end smartphone ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς πέραν του 4G+ δικτύου, το Edge+ υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 και 5GHz), dual-band, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2, NFC (με δυνατότητα για mobile πληρωμές), GPS (GLONASS και Beidou), ενώ παράλληλα στη συσκευή περιλαμβάνεται αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και Heart-rate monitor.

    Lights… Camera… Action!

    To S6 Edge+ είναι ένα smartphone, το οποίο όποιος επιθυμεί να το αποκτήσει θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, για αυτό και η Samsung δεν θα μπορούσε να μην δώσει ξεχωριστή βαρύτητα στις φωτογραφικές δυνατότητες της νέας ναυαρχίδας της. Ειδικότερα ο main camera sensor του S6 Edge+ διαθέτει διάφραγμα f/1.9 με την ανάλυση να φτάνει έως τα 16MP! H Samsung ενσωμάτωσε ότι καλύτερο είχε στη φαρέτρα της στον τομέα της κάμερας, καθώς η κύρια κάμερα της high-end πρότασης της κορεατικής εταιρείας διαθέτει εξελιγμένο Optical Image Stabilization και υποστηρίζει λειτουργία Auto HDR, αλλά και 4Κ video capturing (2160p@30fps).

    Samsung Edge S6+ (12)

    Παίζοντας με την κάμερα του S6 Edge+ δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι, καθώς έχουμε να κάνουμε με μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες προτάσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η εξαιρετική ταχύτητα και η μοναδική απόκριση της κάμερας τοποθετούν τη ναυαρχίδα της Samsung στην κορυφή (πραγματικά διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή καθυστέρηση όταν τραβούσαμε μία φωτογραφία)! Επιπλέον, η Samsung έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα του software, καθώς προσφέρει πολλά φωτογραφικά και video recording ειδικά εφέ στον user, όπως για παράδειγμα είναι: η λήψη video σε αργή ή γρήγορη ταχύτητα, πανόραμα, κολλάζ βίντεο κ.α., ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι λειτουργείες geo-tagging, touch-focus και face detection. Όπως διαπιστώσαμε οι φωτογραφίες που τραβήξαμε με τη ναυαρχίδα της Samsung ξεχωρίζουν για την υψηλή ευκρίνεια, τα ρεαλιστικά χρώματα και τη σωστή αντίληψη του φωτός, ενώ και το video στα 1080p που τραβήξαμε ήταν πάρα πολύ καθαρό και ευκρινές. Παράλληλα, δεν θα μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο πεντακάθαρο zoom, το οποίο σίγουρα συγκαταλέγεται στα αβαντάζ της κάμερας του S6 Edge+.

    S6 Edge Plus Camera test (5)

    S6 Edge Plus Camera test (4)
    S6 Edge Plus Camera test (10)
    S6 Edge Plus Camera test (7)
    S6 Edge Plus Camera test (2)
    S6 Edge Plus Camera test (1)

    Τέλος, η ναυαρχίδα της Samsung διαθέτει και μία μπροστινή selfie cam στα 5MP, η οποία διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα που προσφέρει και σε γενικές γραμμές διαπιστώσαμε ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.

    Edge of Tomorrow…

    Πριν ολοκληρώσουμε το review μας για το S6 Edge+, αξίζει να αναφερθούμε στη δυνατότητα ταχείας φόρτισης (fast charging) που παρέχει η συσκευή, όπου 1 ώρα και 30 λεπτά είναι αρκετά για να φορτίσει η μπαταρία των 3.000mAh που βρίσκεται στο εσωτερικό του S6 Edge+. Σύμφωνα με τη Samsung, 10 λεπτά φόρτισης ισοδυναμούν με 4 ώρες λειτουργίας, ωστόσο αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι η μπαταρία του έπεφτε σχετικά εύκολα όταν βρισκόταν υπό συνθήκες full λειτουργίας. Επίσης, μας προβλημάτισε το μονοφωνικό ηχείο, καθώς η Samsung θα μπορούσε να βασιστεί σε μία stereo λύση με καλύτερη απόδοση. O ήχος που βγαίνει από το ηχείο του σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνει παραπονεμένους, όμως σε ένα smartphone που ξεπερνάει τα 800 ευρώ σίγουρα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο.

    Samsung Edge S6+ (14)

    Σε γενικές γραμμές, εάν εξαιρέσουμε ορισμένα μειονεκτήματα του (μονοφωνικό ηχείο, έλλειψη microSD slot, δυσκολία στο κράτημα λόγω μεγέθους), το Galaxy S6 Edge+ είναι μία συσκευή που ενσωματώνει ότι πιο τελευταίο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κινητή τηλεφωνία. Τεχνολογικά εξελιγμένο όσο δεν πάει, το S6 Edge+ με τα 869 ευρώ που κοστίζει δυστυχώς αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τον μέσο χρήστη, καθώς απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για μία state-of-the-art συσκευή, η οποία αποζημιώνει και με το παραπάνω τον κάτοχο της, αποτελώντας μία επένδυση για το μέλλον και ένα κινητό που σίγουρα μπορεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

    *Το Galaxy S6 Edge+ της δοκιμής, μας το προσέφερε η Cosmote.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles