15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S7 & S7 Edge. Tα καλύτερα smartphones του κόσμου στα χέρια μας! (Unpacked event & hands-on videos)

    Αναμφίβολα, την παράσταση στη σημερινή “πρώτη” μέρα του MWC 2016 (πριν ακόμη ανοίξει επίσημα η αυλαία), έκλεψε η Samsung. Στο γνωστό, πλέον, CCIB έλαβε χώρα το Unpacked event της, στο οποίο παρουσίασε τις νέες της ναυαρχίδες και όχι μόνο!

    unpacked mwc 2016 (2)

    Η εκδήλωση ήταν η πρώτη στα χρονικά του MWC (και πιθανότατα στα χρονικά όλων των εκθέσεων τεχνολογίας) που έγινε εν μέρει μέσω… Virtual Reality! Κάθε θεατής είχε εγκατεστημένο στη θέση του ένα Gear VR της Samsung/Oculus και τμήματα της παρουσίασης έγιναν μέσω αυτού, ενώ το stage ήταν στο κέντρο της αχανούς αίθουσας, με τη μορφή κύβου που “άνοιξε” για τους 5.000+ παρευρισκόμενους.

    unpacked mwc 2016 (3) unpacked mwc 2016 (4) unpacked mwc 2016 (5)

    Ο Mobile Chief της Samsung, DJ Κoh, άνοιξε την παρουσίαση και έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας, με αρκετά παλιά μοντέλα που έφεραν καινοτομίες τη δεκαετία του 1990, αλλά και το πρώτο… smartwatch το 1999, συσκευές που ήταν παρούσες σε προθήκες, δίπλα στα S7 και S7 Edge. Μέχρι που οι νέες ναυαρχίδες έκαναν την εμφάνισή τους, αυτό που όλοι περιμέναμε.

    unpacked mwc 2016 (6) unpacked mwc 2016 (7) unpacked mwc 2016 (8)

    Οι δύο νέες προτάσεις δε διαφοροποιούνται σημαντικά από το επιτυχημένο design των προκατόχων τους με τη χρήση μετάλλου και γυαλιού να δημιουργεί εκ νέου ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα. Βελτιώσεις υπάρχουν ωστόσο στο σχεδιασμό αλλά και τις καμπύλες τους (ιδιαίτερα στο S7 Edge), με τη Samsung να υπόσχεται καλύτερο κράτημα και πιό άνετη χρήση με το ένα χέρι. Το “απλό” Samsung Galaxy S7 έρχεται με Super AMOLED οθόνη 5,1 ιντσών και το Samsung Galaxy S7 Edge με οθόνη 5,5 ιντσών που καμπυλώνει στις δύο πλευρές της (2.5D) – και τα δύο ωστόσο έχουν QHD ανάλυση (2520×1440 pixels)! Το Samsung Galaxy S7 έχει διαστάσεις 142,4 x 69,6 x 7,9 χιλιοστά και βάρος 152 γραμμάρια, ενώ το Samsung Galaxy S7 Edge έχει διαστάσεις 150,9 x 72,6 x 7,7 χιλιοστά και βάρος 157 γραμμάρια. 

    unpacked mwc 2016 (23) unpacked mwc 2016 (22) unpacked mwc 2016 (21)

    Επεξεργαστής των νέων μοντέλων ο Snapdragon 820 της Qualcomm ο οποίος συνδυάζεται με το “μέγιστο” των 4GB LPDDR4 RAM, καθώς και αποθηκευτικό χώρο που ξεκινάει από τα 32GB (64GB μνήμης σε κάποιες περιοχές). Μάλιστα, το S7 και το S7 Edge είναι τα πρώτα smartphones με ένα ιδιότυπο σύστημα υδρόψυξης του hardware τους, αντίστοιχο αυτού των καρτών γραφικών των PCs, με “heatpipe” στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ψυτικό υγρό! Το σημαντικό, όμως, είναι πως τα νέα μοντέλα της Samsung υποστηρίζουν κάρτα μνήμης microSD προς μεγάλη χαρά των fans της εταιρείας που το ζητούσαν χρόνια! Ο νέος επεξεργαστής είναι έως 30,4% ταχύτερος από τον παλαιότερο αλλά το… άλμα έγινε με τη νέα GPU που αυξάνει τις επιδόσεις στα games έως και κατά 63.9%! Και χάρη στο νέο API Vulkan, η gaming εμπειρία μπορεί να αλλάξει θεαματικά προς το καλύτερον στο άμεσο μέλλον… Χάρη στο Game Launcher, ένα νέο add-on για gamers επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται την κατανάλωση της μπαταρίας και να περιορίζουν τις ειδοποιήσεις. Επιπλέον, μπορούν να καταγράψουν το παιχνίδι τους ή να μοιράζονται τις αθόνες τους με άλλους χρήστες.

    unpacked mwc 2016 (11) unpacked mwc 2016 (14) unpacked mwc 2016 (15)

    Το Galaxy S7 Edge πάει το multitasking ένα βήμα παραπέρα, χάρη στο “quick access” σε περιεχόμενο με swipe από τη δεξιά πλευρά τις 2.5D οθόνης του, ώστε να βρίσκει ο χρήστης ταχύτατα τις αγαπημένες του εφαρμογές, τα tasks, τις επαφές. Και το always on display παρέχει διαρκή πληροφορήση για την ώρα, την ατζέντα και τις ειδοποιήσεις, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε με το χέρι την οθόνη και καταναλώνοντας μόνο 0,5% μπαταρίας κάθε ώρα.

    Η κεντρική camera των νέων ναυαρχίδων της Samsung έχει ανάλυση 12MP, αλλά ο αριθμός αυτός δεν λέει την αλήθεια, καθώς έχει δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις και προσθήκες για να προσφέρει λειτουργίες και δυνατότητες που καμία άλλη δεν μπορεί. Μεγαλύτερο aperture size (F1.7) και μεγαλύτερα pixels, με αποτέλεσμα σημαντικά βελτιωμένες λήψεις υπό χαμηλό φωτισμό, φυσικά 4K video αλλά και slow-motion, επίσης motion panorama και εξαιρετικά γρήγορο autofocus υπό οποιεσδήποτε συνθήκες (χάρη στην τεχνολογία dual pixel). Όσο για τη selfie κάμερα έχει ανάλυση 5MP. Αξίζει να αναφερθεί πως πλέον εξέχει απειροελάχιστα από το πίσω μέρος της συσκευής και είναι προστατευμένη από τις εκδορές, χάρη στην ειδική εσοχή της για το κρύσταλλο.

    unpacked mwc 2016 (12) unpacked mwc 2016 (9) unpacked mwc 2016 (13)

    Η μπαταρία τους έχει χωρητικότητα 3.000mAh για το S7 και 3.600mΑh για το S7 Edge και δεν είναι αφαιρούμενες, όμως υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση μέσω του προαιρετικού charging pad της Samsung αλλά και fast charging (S7 σε 90 λεπτά / S7 edge σε 100 λεπτά).

    Τα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη σύμφωνα με το πρότυπο IP68 που επιτρέπει να τα βυθίσετε στο νερό έως το 1,5 μέτρο για έως τριάντα λεπτά.

    unpacked mwc 2016 (10)

    Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας υποστηρίζουν NFC, MST, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO και Bluetooth v 4.2 LE. Να σημειώσουμε ότι το S7 διαθέτει παραδοσιακό micro-USB port. Όπως σημειώνουν οι Κορεάτες, ο λόγος που διατηρήθηκε η υποδοχή είναι η συμβατότητα με το Gear VR headset που κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά, αλλά και γιατί το πρότυπο USB Type-C δεν έχει γίνει ακόμη mainstream.

    Όσον αφορά το software διαθέσιμο είναι το Android 6.0 Marshmallow με νέο TouchWiz interface από τη Samsung. Η εμπειρία Edge UX, που υπάρχει μόνο στο S7 Edge φυσικά, προσφέρει αυξημένη απόδοση και ευκολία με shortcuts για τις πιο αγαπημένες λειτουργίες των χρηστών, όπως emails, selfie mode, panorama mode ή third party εφαρμογές.

    Οι συσκευές προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία mobile πληρωμών μέσω του Samsung Pay, το οποίο επεκτείνεται σε αρκετές χώρες πέραν της Αμερικής και της Ιαπωνίας (Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά δυστυχώς όχι ακόμα στην Ελλάδα… αυτό σε συνεργασία και με τον fingerprint sensor, τη λειτουργία NFC αλλά και την πλατφόρμα Samsung Knox.

    unpacked mwc 2016 (16)

    Τα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 11 Μαρτίου, σε μαύρο, χρυσό και λευκό χρώμα, με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεκινήσει ήδη και στην Ελλάδα!

    Photos & videos by demcat

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles