13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Tab A8: Το νέο εξελιγμένο tablet της σειράς A έφτασε!

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε το νέο Samsung Galaxy Tab A8, το πιο εξελιγμένο μοντέλο της σειράς Samsung Galaxy Tab A μέχρι σήμερα, με βελτιωμένες λειτουργίες και ισχυρή κατασκευή. Το Samsung Galaxy Tab A8 διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως η μεγαλύτερη οθόνη και η αυξημένη ισχύς και απόδοση, ενώ ο λεπτός και ελαφρύς σχεδιασμός του είναι ιδανικός για οποιαδήποτε χρήση, είτε πρόκειται για εκπαίδευση, ψυχαγωγία ή επικοινωνία. Το νέο tablet της Samsung προσφέρει μια συναρπαστική φορητή εμπειρία, που ενσωματώνεται σε κάθε τρόπο ζωής, ενώ συνδέεται απρόσκοπτα με άλλες Samsung Galaxy συσκευές.

    «Σε έναν κόσμο που η απομακρυσμένη εργασία και εκπαίδευση είναι μέρος της καθημερινότητας, τα tablets συμπληρώνουν τις ανάγκες μας», δήλωσε ο Matthew Leem, Πρόεδρος του Global Brand Marketing Group στο Mobile Communications Business της Samsung Electronics. «Τα tablets αποτελούν τα ιδανικά εργαλεία για να μας βοηθήσουν στο μέγιστο βαθμό με τις διαδικτυακές μας δραστηριότητες τόσο στο σπίτι όσο και εν κινήσει. Γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στα tablets για βιντεοκλήσεις, διαδικτυακά μαθήματα, παιχνίδια και streaming, εξοπλίσαμε το Samsung Galaxy Tab A8 με εκπληκτικές νέες δυνατότητες που θα προάγουν τη συνδεσιμότητα των χρηστών σε ένα νέο επίπεδο».

    Νέες λειτουργίες, βελτιωμένα χαρακτηριστικά

    Με τον μοναδικό ελαφρύ σχεδιασμό και τη χαρακτηριστική αίσθηση των tablets της Samsung, το νέο Samsung Galaxy Tab A8 ενσωματώνει την εμπειρία τεχνολογίας που αγαπήθηκε από τους χρήστες της σειράς Tab S. Η μεγάλη οθόνη 10.5 ιντσών που διαθέτει, με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο, αναλογία διαστάσεων 16:10 και αναλογία οθόνης 80%, προσφέρει καθηλωτική εμπειρία θέασης για ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας, παιχνιδιού και επικοινωνίας με βιντεοκλήσεις, ενώ το τετραπλό ηχείο του Galaxy Tab A8 με Dolby Atmos® διαμορφώνει ένα πλούσιο ηχητικό περιβάλλον με απαράμιλλη λεπτομέρεια, βάθος και ρεαλισμό.

    Για τους νέους χρήστες, το Tab A8 συνοδεύεται από δύο μήνες YouTube Premium χωρίς διαφημίσεις, ώστε να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους βίντεο χωρίς διακοπές, σε λειτουργία παρασκηνίου (background player) και εκτός σύνδεσης internet[1].

    Το Samsung Galaxy Tab A8 αναβαθμίζει την σειρά Samsung Galaxy Tab A με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και απόδοση. Η CPU και η GPU του Samsung Galaxy Tab A8 έχουν αυξηθεί κατά 10%[2] για να προσφέρουν ταχύτερη, πιο ομαλή απόδοση χωρίς ενοχλητική καθυστέρηση. Επιπλέον, το Tab A8 διαθέτει πολλές επιλογές αποθήκευσης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν αυτή που τους ταιριάζει. Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επεκτάσιμης κάρτας μνήμης microSD για αποθηκευτικό χώρο έως και 1TB[3] ενώ, το νέο tablet της Samsung διατίθεται με την επιλογή μνήμης RAM 3 GB ή 4 GB[4]. Η μπαταρία 7.040 mAh[5] με γρήγορη φόρτιση έως και 15W[6] επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν streaming για ώρες χωρίς να ανησυχούν για την μπαταρία της συσκευής τους.

    Προηγμένες λειτουργίες, με άνεση και προστασία

    Το Samsung Galaxy Tab A8 προσφέρει μια εμπειρία διασκέδασης και παραγωγικότητας που ενισχύεται από το οικοσύστημα συσκευών και συνεργατών του Samsung Galaxy, ώστε να διευκολύνει και να αναβαθμίζει την καθημερινότητα των χρηστών με ουσιαστικό τρόπο. Το διαδραστικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και οι λειτουργίες γονικού ελέγχου που ενσωματώνονται στο Samsung Galaxy Tab A8, διευκολύνουν τους κηδεμόνες να παρέχουν στα παιδιά τους ένα ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον μάθησης στο σπίτι και εν κινήσει. Οι γονείς μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο στιγμιότυπο χρήσης και δραστηριότητας της συσκευής, ενώ μπορούν να ορίσουν το χρόνο χρήσης (screen time) αλλά και να παρακολουθούν πως διαμορφώνεται ο χρόνος χρήσης της συσκευής μέσα στην εβδομάδα. Τα παιδιά μπορούν επίσης να απολαύσουν μια διασκεδαστική, εξατομικευμένη εμπειρία tablet, χάρη στις συνεργασίες της Samsung με παγκόσμιους συνεργάτες περιεχομένου και στη δυνατότητα προσαρμογής της αρχικής οθόνης με χαρούμενα εικονίδια και συνδυασμούς χρωμάτων.

    Η βελτιωμένη ισχύς του Samsung Galaxy Tab A8 εξασφαλίζει την απρόσκοπτη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να «χωρίσει» τo περιεχόμενο της οθόνης χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο εφαρμογές, ή ακόμη και να προσθέσει ένα αναδυόμενο παράθυρο με τη λειτουργία Multi-Active Window. Εάν ο χρήστης παρακολουθεί κάποια διάλεξη, έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με τους συμμετέχοντες, ενώ ταυτόχρονα κρατάει σημειώσεις και προβάλλει μια παρουσίαση. Ακόμη, η λειτουργία Drag & Split ενισχύει την εμπειρία multi-tasking για ταυτόχρονη προβολή δύο browser, χωρίζοντας την οθόνη στη μέση και ανοίγοντας αυτόματα ένα δεύτερο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης[7].

    Με την πίσω κάμερα 8 MP του Galaxy Tab A8, την μπροστινή κάμερα 5 MP και την ολοκαίνουργια λειτουργία εγγραφής οθόνης, μαθητές, δάσκαλοι, ακόμη και gamers δεν θα χάσουν ξανά κανένα στιγμιότυπο που περνά από την οθόνη τους, αφού το νέο tablet της σειράς Samsung Galaxy διαθέτει δυνατότητα εγγραφής καθαρών, λεπτομερών βίντεο από σεμινάρια και διαλέξεις ή ακόμα και ταυτόχρονη καταγραφή οθόνης και ηχογράφηση. H συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να ηχογραφεί τα σχόλιά του, την ίδια στιγμή που υπογραμμίζει ή κρατά σημειώσεις στην οθόνη, βοηθώντας τον να εστιάσει καλύτερα και να κατανοήσει τις σημειώσεις που έχει κρατήσει. Επιπλέον, με την προηγμένη λειτουργία συνδεσιμότητας του Samsung Galaxy οικοσυστήματος, η μεταφορά αρχείων από το Samsung Galaxy Tab A8 στο Galaxy smartphone πραγματοποιείται με μία απλή αντιγραφή και επικόλληση.

    Οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τις εκπληκτικές λειτουργίες  του Samsung Galaxy Tab A8, χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια της συσκευής τους. Το Samsung Galaxy Tab A8 υποστηρίζεται από την κορυφαία πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox, για προστασία πολλαπλών επιπέδων. Η αναγνώριση προσώπου διασφαλίζει στους χρήστες πως μόνο ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή ενώ παράλληλα, η συνεχής προστασία του βασικού λογισμικού σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζει ότι εξωγενείς ψηφιακές απειλές δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να βλάψουν τη συσκευή.

    Διαθεσιμότητα

    Το Samsung Galaxy Tab A8 θα είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο από τις 21 Ιανουαρίου 2022 σε τρεις μοναδικές αποχρώσεις: γκρι, ασημένιο και ροζ-χρυσό[8]. Με την αγορά του νέου Samsung Galaxy Tab A8, τα μέλη της πλατφόρμας Samsung Members μπορούν να επωφεληθούν της αποκλειστικής προσφοράς που περιλαμβάνει  δώρο το ασύρματο πληκτρολόγιο Samsung Smart Keyboard Trio 500, χάρη στο οποίο το tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ακριβώς ένα laptop, μεταμορφώνοντας το UI για μια εμπειρία που θυμίζει PC. Η προσφορά ισχύει μόνο για Samsung Members και για το διάστημα μεταξύ 21/01/2022 και 04/02/2022

     

    Προδιαγραφές*Galaxy Tab A8
    Οθόνη 10.5-inch* 1920 x 1200 (WUXGA) TFT

    *Μετρημένη διαγώνια ως πλήρες ορθογώνιο χωρίς να υπολογίζονται οι στρογγυλεμένες γωνίες. Η πραγματική ορατή περιοχή είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών.

    OS Android 11
    Διαστάσεις 246.8 x 161.9 x 6.9mm
    Βάρος Wi-Fi / LTE: 508g
    Κάμερα 8MP AF [Πίσω Κάμερα]

    5MP [Μπροστά Κάμερα]

    Μνήμη*

     

     

    3 GB RAM με 32 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης

    4 GB RAM με 64 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης

    microSD** έως 1 TB

    *Η διαθεσιμότητα αποθήκευσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα την αγορά, το μοντέλο, το χρώμα ή τον πάροχο. Η πραγματική διαθεσιμότητα χώρου αποθήκευσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα το προ εγκατεστημένο λογισμικό και ανά αγορά, μοντέλο, μέγεθος αρχείου και μορφή.

    ** Η κάρτα MicroSD πωλείται χωριστά.

     

    Επεξεργαστής Octa-Core, 2GHz
    Μπαταρία* 7.040 mAh (υποστηρίζεται προσαρμοζόμενη γρήγορη φόρτιση 15 W**)

    *Τυπική τιμή ελεγμένη σε εργαστηριακές συνθήκες τρίτων. Η τυπική τιμή είναι η εκτιμώμενη μέση τιμή λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση στη χωρητικότητα της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960.

    **Ο προσαρμοζόμενος γρήγορος φορτιστής 15W πωλείται χωριστά.

    Συνδεσιμότητα LTE*

    Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)

    Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

    *Η διαθεσιμότητα του μοντέλου LTE διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον πάροχο.

    Χρώματα*

     

    Γκρι, Ασημένιο και Ροζ-Χρυσό

    διαθεσιμότητα σε χρώματα του προϊόντος μπορεί να διαφέρει ανάλογα την αγορά, την περιοχή και τον πάροχο.

    Συνδέσεις Type C USB 2.0, 3.5mm Ear jack
    Αισθητήρες Επιταχυνσιόμετρο, Πυξίδα, Γυροσκοπικό, Φως, Αισθητήρας Hall
    GPS GPS+GLONASS, Beidou, Galileo
    Ήχος Τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία, Dolby Atmos®
    Ασφάλεια Samsung Knox, Αναγνώριση προσώπου
    Αξεσουάρ*

     

    Book Cover, Clear Edge Cover, προστατευτικό οθόνης

    *Τα αξεσουάρ διατίθενται για αγορά ξεχωριστά.

     

    *Όλες οι λειτουργίες, τα χαρακτηριστικά, οι προδιαγραφές και άλλες πληροφορίες προϊόντος που παρέχονται σε αυτό το έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των πλεονεκτημάτων, του σχεδιασμού, των τιμών, των εξαρτημάτων, της απόδοσης, της διαθεσιμότητας και των δυνατοτήτων του προϊόντος υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι προδιαγραφές διαφέρουν ανάλογα τις αγορές ή/και τους παρόχους.

    *******

    [1] Για νέους συνδρομητές μόνο (χωρίς προηγούμενη συνδρομή στο YouTube Premium, YouTube Music Premium, YouTube Red ή Google Play Music). Η προσφορά ισχύει μόνο για συσκευές που έχουν ενεργοποιηθεί έως τις 05.03.2022 και πρέπει να εξαργυρωθεί έως τις 05.04.2022. Απαιτείται τρόπος πληρωμής. Μετά τη δοκιμή, η υπηρεσία χρεώνεται σε επαναλαμβανόμενη μηνιαία βάση. Ακύρωση ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για συγκεκριμένες περιόδους χρέωσης. Όλοι οι όροι: https://www.youtube.com/premium/restrictions Η διαθεσιμότητα της προσφοράς μπορεί να διαφέρει ανάλογα την αγορά.

    [2] Σε σύγκριση με το Galaxy Tab A7 (2020)

    [3] Η κάρτα MicroSD πωλείται χωριστά.

    [4] Οι προδιαγραφές RAM / ROM / Μνήμης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα την αγορά, το μοντέλο, το χρώμα ή τον φορέα.

    [5] Τυπική τιμή ελεγμένη σε εργαστηριακές συνθήκες τρίτων. Η τυπική τιμή είναι η εκτιμώμενη μέση τιμή λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση στη χωρητικότητα της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960.

    [6] Περιλαμβάνεται φορτιστής 7,75 W. Ο προσαρμοζόμενος γρήγορος φορτιστής 15W πωλείται χωριστά.

    [7] Η λειτουργία Drag & Split λειτουργεί με Samsung Internet, Samsung Notes, My Files, Messages και άλλα. Η συμβατότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα την εφαρμογή.

    [8] Η διαθεσιμότητα λεπτομερών λειτουργιών (όπως Μνήμη και Χρώμα) ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον πάροχο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles