19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Tab S2 9.7 Hands-On Review: «The premium feeling…»!

    Τα tablets είναι γνωστό ότι δεν βρίσκονται και πολύ στα «πάνω» τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης των phablets (δηλαδή των smartphones που ξεπερνούν τις 5.5 ίντσες) και του υπερκορεσμού πανομοιότυπων συσκευών, η αγορά των tablets διακρίνεται από μία στασιμότητα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας έχουν εγκαταλείψει την συγκεκριμένη αγορά, καθώς εξακολουθούν να κυκλοφορούν κατά καιρούς ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις, ειδικότερα στην mid-range και high-range κατηγορία. H Samsung είναι από τις εταιρείες που δηλώνουν την πίστη της στα tablets, εμπλουτίζοντας διαρκώς την μεγάλη προϊοντική της γκάμα με ταμπλέτες που διακρίνονται για την ξεχωριστή ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Το Galaxy Tab S2 (9.7 ίντσες) είναι ένα tablet υψηλών προδιαγραφών που επιχειρεί να προσελκύσει τους πιο απαιτητικούς users που αναζητούν ένα δυναμικό tablet που να βρίσκεται στον «αφρό»…

    Samsung Galaxy Tab S2 (4)

    Ντελικάτο design…

    H Samsung πάντα δίνει μεγάλη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση των tablets της και το Galaxy Tab S2 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Με το που κοιτάζεις για πρώτη φορά το Tab S2 παρατηρείς ότι αισθητικά είναι πανέμορφο με sexy σχεδιαστικές γραμμές που μεταδίδουν μία «ντελικάτη» αίσθηση στον user. Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 169×237,3×5,6 χιλιοστά και το  βάρος του στα 389 γραμμάρια (Wi-Fi) ή 392 γραμμάρια (LTE), φανερώνουν το πόσο κομψό και ελαφρύ είναι για την κατηγορία του.

    Samsung Galaxy Tab S2 (12)

    To σχεδιαστικό team της Samsung έκανε πολύ δουλειά στο σχεδιαστικό κομμάτι, με το Tab S2 να μην είναι μόνο όμορφο στο μάτι, αλλά και εξαιρετικά εύχρηστο και λειτουργικό. Ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση, η πρόταση της Samsung δεν κουράζει τους users. Τα υλικά κατασκευής της διακρίνονται από μία εκπληκτική ποιότητα (όπως άλλωστε αρμόζει στην υψηλή κατηγορία), η οποία συνδυάζει μέταλλο και γυαλί, ενώ το εν λόγω tablet σε καμία περίπτωση «δεν χάνει» στον τομέα της ανθεκτικότητας.

    Samsung Galaxy Tab S2 (3)

    Εξετάζοντας την τοποθέτηση των buttons (όταν η συσκευή βρίσκεται σε κάθετη διάταξη)  διαπιστώνουμε ότι το power/lock button μαζί με τα πλήκτρα για την αυξομείωση του ήχου και την microSD slot βρίσκονται στην δεξιά πλευρά, ενώ στο κάτω τμήμα βρίσκεται η θύρα για την USB φόρτιση και το audio input jack, αλλά και τα ηχεία της συσκευής. Στο κέντρο δεσπόζει το Home button (που λειτουργεί και ως αισθητήρας ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων), ενώ ακριβώς δίπλα του υπάρχουν οι επιλογές return και options.

    Samsung Galaxy Tab S2 (11)

    Samsung Galaxy Tab S2 (6)
    Samsung Galaxy Tab S2 (9)
    Όμορφο, κομψό, ελαφρύ και εύχρηστο, η Samsung με το Tab S2 καταφέρνει να επιβεβαιώσει την παράδοση που την θέλει να γνωρίζει το μυστικό της δημιουργίας συσκευών που ξεχωρίζουν για το όμορφο και λειτουργικό design τους.

    Αέρινες επιδόσεις!

    Χωρίς αμφιβολία, το Tab S2 εξωτερικά φωνάζει ότι ανήκει στην «premium» κατηγορία από χιλιόμετρα μακριά, για αυτό και η πρώτη θετική εντύπωση που μας άφησε, μας άνοιξε την όρεξη για να γνωρίσουμε καλύτερα τον «εσωτερικό» του κόσμο. Ξεκινώντας, από το display του, εδώ η προφανής επιλογή ενός Super AMOLED panel καθιστά την οπτική εμπειρία του χρήστη πολύ πιο ζωντανή και ξεκούραστη. Με screen-to-body ratio στο 72,71% το display του Tab S2 προσφέρει ανάλυση στα 1536×2048 pixels (με πυκνότητα pixels που αγγίζει τα 264ppi) και η απόδοση του είναι πραγματικά «χάρμα οφθαλμών», ικανοποιώντας σίγουρα ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Για μία ακόμη φορά η ποιότητα των AMOLED displays δεν γίνεται να αμφισβητηθεί.

    Samsung Galaxy Tab S2 (13)

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε η υψηλή ποιότητα που προσφέρει το Tab S2 αποκρυσταλλώνεται και στα hardware components του. Έτσι λοιπόν στην καρδιά του βρίσκεται το Samsung-made Exynos 7 5433 chipset, το οποίο διαθέτει 64-bit οκταπύρηνη CPU (4 πυρήνες ARM Cortex-A57 στα 1.9GHz και 4 πυρήνες ARM Cortex-A53 στα 1.3GHz). Τα απαιτητικά 3D graphics αναλαμβάνει μία Mali-T760 MP6 GPU, ενώ οι οκτώ πυρήνες του Exynos 7 πλαισιώνονται από 3GB μνήμης RAM. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Tab S2 κυριολεκτικά «πετάει», καθώς δεν υπάρχει εφαρμογή που να μπορεί να το «γονατίσει». Η πρόταση της Samsung μοιάζει με ένα «καθαρόαιμο άλογο» στο θέμα των επιδόσεων που καλπάζει με γρήγορη ταχύτητα και δεν σταματάει πουθενά στο διάβα του. Τα παραπάνω specs είναι βέβαιο ότι εξασφαλίζουν σταθερότητα, ταχύτητα και καλή απόκριση για τουλάχιστον δύο χρόνια.

    Samsung Galaxy Tab S2 (10)

    Όσον αφορά, τον αποθηκευτικό χώρο, το Tab S2 προσφέρει 32GB αποθηκευτικού χώρου που είναι βέβαιο ότι μπορούν καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των high-end users, ωστόσο η δυνατότητα επέκτασης μέσω της θύρας microSD (με κάρτες που φτάνουν μέχρι τα 128GB) σαφώς και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση. Φυσικά το Tab S2 «φοράει» το σταθερό και δοκιμασμένο Android Lollipop 5.0, με τη Samsung όμως να μην έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της για το πότε το συγκεκριμένο tablet θα λάβει το πολυπόθητο Marshmallow update. Και εδώ βέβαια έχουμε το κλασικό made by Samsung TouchWiz UI, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει αρκετούς φίλους αλλά και ορισμένους άσπονδους εχθρούς.

    Samsung Galaxy Tab S2 (7)

    Σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες σύνδεσης, το Tab S2 προσφέρει Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, ενώ επιπλέον υποστηρίζει: 4G LTE, EDGE, GPRS αλλά και GPS (A-GPS και Glonass). Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, οι λειτουργίες και οι δυνατότητες που προσφέρει το Tab S2, το καθιστούν ένα από τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα και άρτια εξοπλισμένα Android tablets που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

    Στην αφρόκρεμα των Android tablets…

    Όπως κάθε high-end tablet που σέβεται τον εαυτό του έτσι και το Tab S2 δε γίνεται να μην παρέχει δυνατότητες photo shooting και video recording. Έτσι λοιπόν, η main camera προσφέρει 8 megapixels με δυνατότητες Face detection, Self-timer, Autofocus και Geo-tagging, ενώ επίσης και το camera software είναι αρκετά προσεγμένο με αρκετά ειδικά εφέ και δυνατότητα επέμβασης μέσω ενός πλήθους ρυθμίσεων που βοηθούν στην βελτίωση της ποιότητας. Παράλληλα, το Tab S2 δύναται να πραγματοποιήσει video recording ακόμη και σε QHD ποιότητα (2560×1440 pixels), ενώ για τους selfie lovers υπάρχει μία εμπρόσθια κάμερα στα 2.1MP. Σε γενικές γραμμές, η φωτογραφική ποιότητα του Tab S2 δεν μας φάνηκε άσχημη, αλλά αυτό που σίγουρα μας άφησε αρνητική εντύπωση ήταν η έλλειψη flash στην main cam (κοινώς θα πρέπει να ξεχάσετε τις φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού). Τέλος, η high-end πρόταση της Samsung τροφοδοτείται από μία μπαταρία με χωρητικότητα στα 5870mAh, η οποία παρέχει μπόλικη αυτονομία στο χρήστη.

    Samsung Galaxy Tab S2 (1)

    Ολοκληρώνοντας το review του Samsung Galaxy Tab S2 δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε άκρως ικανοποιημένοι με τις δυνατότητες που μπορεί να χαρίσει στον high-end user. Πανέμορφο εξωτερικά, πανίσχυρο εσωτερικά και «φορώντας» ότι τελευταίο κυκλοφορεί, το Tab S2 είναι ένα must-have tablet για τους λάτρεις της high-end κατηγορίας, οι οποίοι πρέπει να δαπανήσουν ένα πόσο γύρω στα 650 ευρώ για να το αποκτήσουν, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι θα το ευχαριστηθούν και με το παραπάνω!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles