13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Watch: Σημαντικό βοήθημα για ασθενείς με Πάρκινσον

    Μελέτη στο Ιατρικό Κέντρο της Samsung αποκαλύπτει ότι η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης με τη χρήση του Galaxy Watch3 θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον να παρακολουθούν την ορθοστατική υπόταση με μεγαλύτερη ευκολία.

     Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη

    Η Samsung Electronics Co., Ltd ανακοίνωσε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «Frontiers in Neurology». Η μελέτη έδειξε πως η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης στο Galaxy Watch θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον να διαχειριστούν αποτελεσματικά την ορθοστατική υπόταση. Πρόκειται για μορφή χαμηλής αρτηριακής πίεσης που οφείλεται στα αγγεία που δεν συστέλλονται.

    Η ορθοστατική υπόταση, που είναι συνηθισμένη στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον και ιδιαίτερα στα άτομα τρίτης ηλικίας με υπάρχουσες καρδιαγγειακές παθήσεις, μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο πτώσεων. Η συχνή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση κρίσιμων διακυμάνσεων για τη διάγνωση και τη διαχείριση της νόσου του Πάρκινσον.

    Μέτρηση αρτηριακής πίεσης μέσω της τεχνολογίας ανάλυσης παλμών

    Το Galaxy Watch3 της Samsung, το Galaxy Watch Active2 και το πιο πρόσφατο Galaxy Watch4 διαθέτουν εξελιγμένους αισθητήρες που μετρούν την αρτηριακή πίεση μέσω της τεχνολογίας ανάλυσης παλμών, η οποία ανιχνεύεται με τους αισθητήρες παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση και άλλες ζωτικές λειτουργίες τους, μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor και να τα κοινοποιούν στους επαγγελματίες υγείας σε αρχείο μορφής PDF, κατά τη διάρκεια ιατρικών επισκέψεων.

    Μία ερευνητική ομάδα στο Ιατρικό Κέντρο της, με επικεφαλής τους Δρ. Jin Whan Cho και Δρ. Jong Hyeon Ahn, συνέκρινε τις μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης που συλλέχθηκαν από το Galaxy Watch3 με τις μετρήσεις που προέκυψαν από τη χρήση πιεσόμετρου, ώστε να συγκριθεί η όποια διαφορά στην ακρίβεια. Η δοκιμή αυτή κατέδειξε πως η χρήση του Galaxy Watch3 – το οποίο είναι πιο φορητό και βολικό από ένα συμβατικό πιεσόμετρο – επιτρέπει στους ασθενείς που πάσχουν από νόσο του Πάρκινσον να μετρούν την αρτηριακή πίεση τους όπου και όποτε το χρειάζονται και να παρακολουθούν εύκολα τυχόν διακυμάνσεις στην αρτηριακή τους πίεση.

    Για να διασφαλιστεί η ακρίβεια, οι χρήστες θα πρέπει να βαθμονομούν τη συσκευή τους κάθε τέσσερις εβδομάδες με μια παραδοσιακή μανσέτα αρτηριακής πίεσης. Η εφαρμογή Samsung Health Monitor δεν μπορεί να διαγνώσει υπέρταση, άλλες καταστάσεις ή να ελέγξει για ενδείξεις καρδιακής προσβολής. Αυτή η εφαρμογή θα πρέπει να χρησιμοποιείται για μετρήσεις από άτομα 22 ετών και άνω. Η χρήση της συσκευής δεν αποτελεί υποκατάστατο των συμβατικών μεθόδων διάγνωσης ή θεραπείας από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles