24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung @IFA 2022: Το όραμα του σύγχρονου βιώσιμου σπιτιού γίνεται… πραγματικότητα!

    Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε στην IFA 2022 το όραμά της για τη δημιουργία του απόλυτου βιώσιμου σπιτιού μέσω προηγμένων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και στρατηγικών συνεργασιών.

    «Καθώς οι ανάγκες των πελατών μετατοπίζονται προς πιο βιώσιμες επιλογές, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να ικανοποιούμε αυτές τις ανάγκες παρέχοντας τις πιο πρόσφατες έξυπνες συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας», δήλωσε ο JaeSeung Lee, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Digital Appliances Business στη Samsung Electronics. «Αξιοποιώντας τις αποδοτικές συσκευών με χαρακτηριστικά SmartThings που συνεργάζονται μεταξύ τους, σχεδιάζουμε να προσφέρουμε μια πραγματικά βιώσιμη οικιακή εμπειρία όπως ποτέ πριν».

    Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω έξυπνων τεχνολογιών

    Με την ανακοίνωση της υπηρεσίας SmartThings Home νωρίτερα φέτος, η Samsung έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός πραγματικά βιώσιμου σπιτιού. Συνδυάζοντας τις συνδεδεμένες συσκευές με υπηρεσίες όπως το SmartThings Energy[1] με τη λειτουργία AI Energy Mode, οι χρήστες καταφέρνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω βελτιστοποιήσεων.

    Για τα Νο. 1 πλυντήρια ρούχων[2] της Samsung σε ενεργειακή απόδοση , το SmartThings Energy με λειτουργία AI Energy Mode βελτιστοποιεί τους κύκλους πλύσης[3] με τεχνολογίες όπως το AI Ecobubble™ που μειώνει την ενέργεια έως και 70%[4] πλένοντας τα ρούχα με κρύο νερό, ενώ παράλληλα παρέχει βαθύ καθαρισμό.

    Τα ψυγεία της Samsung, που έχουν επίσης βαθμολογηθεί ως Νο. 1 σε ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία τους[5], επωφελούνται από το SmartThings Energy με AI Energy Mode προσαρμόζοντας έξυπνα τις θερμοκρασίες με βάση το πόσο συχνά ανοίγει η πόρτα και την ταχύτητα του συμπιεστή[6], επιτρέποντας στους χρήστες να εξοικονομούν έως και 10% στη χρήση ενέργειας. Αυτή η εξοικονόμηση αναμένεται να αυξηθεί στο 30% μέχρι το τέλος του έτους. Περαιτέρω μπορεί να αυξηθεί έως και 15% μέσω του αλγόριθμου AI που βελτιστοποιεί την ταχύτητα του συμπιεστή και τον κύκλο απόψυξης[7], με επιπλέον μείωση 15% μέσω της διατήρησης υψηλότερης μέσης εσωτερικής θερμοκρασίας στο ψυγείο[8].

    Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει έως και 40%[9] για το Σύστημα Eco Heating, 20% για στεγνωτήρια και 20%[10] μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για το Κλιματιστικό Οικιακής Χρήσης (RAC)[11].

    Ακόμα, από αυτό τον μήνα στην ευρωπαϊκή αγορά, η Samsung επιδιώκει να πάει την ενεργειακή απόδοση πέρα της τρέχουσας ενεργειακής κλάσης A[12], παρέχοντας επιπλέον 10 % εξοικονόμηση ενέργειας για τις νέες συσκευές πλυντηρίου Bespoke AI™, τον καταψύκτη Bespoke Bottom Mounted και το Eco Heating System (EHS).

    Στο σύνολό της, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προάγγελο για το μέλλον της βιωσιμότητας που οραματίζεται η Samsung για τις συσκευές της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να διασφαλίσει, έως το 2023, ότι το 100%[13] των μεγάλων συσκευών όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, Κλιματιστικά Οικιακής Χρήσης και συσκευές EHS θα είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi και θα μπορούν να ενσωματωθούν στο SmartThings.

    Πέρα από τις συσκευές, σε συνεργασία με την εταιρεία Q CELLS, η Samsung έχει αναπτύξει το Net Zero Home[14] , ένα πραγματικά αυτό-βιώσιμο σπίτι ικανό να παράγει και να αποθηκεύει βιώσιμη ενέργεια από ηλιακά πάνελς, τροφοδοτώντας τις τελευταίες αποδοτικές συσκευές Samsung, όλες έξυπνα ελεγχόμενες από το SmartThings.

    Σχεδιασμός Bespoke που αλλάζει και προσαρμόζεται στη ζωή στο σπίτι

    Η πολυμορφικότητα και τα μεταβλητά πάνελ ενσωματωμένα σε συσκευές, όπως τα ψυγεία Bespoke, μειώνουν τη σπατάλη επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής των συσκευών. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν πρόσθετα σχέδια και να αλλάξουν εύκολα τα πάνελ στα Bespoke ψυγεία τους καθώς αλλάζει η ζωή τους, πράγμα που στην πράξη σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να αναβαθμίζονται αντί να πετιούνται καθώς οι ανάγκες μεταβάλλονται.

    20ετής Εγγύηση: Δέσμευση για τη βιωσιμότητα μέσω της ανθεκτικότητας,

    Στο όραμα της Samsung για βιωσιμότητα περιλαμβάνεται, επίσης, η υποστήριξη των προηγμένων τεχνολογιών Digital Inverter[15] Technologies (DIT) της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα περισσότερων από 25 ετών έρευνας και ανάπτυξης, το DIT επηρεάζει τα πάντα, από την ενεργειακή απόδοση έως την αποδοτικότητα, καθώς και την ανθεκτικότητα των συσκευών.

    Προσφέροντας εγγύηση[16] 20 ετών στο μοτέρ και στον συμπιεστή, την πιο ολοκληρωμένη εγγύηση της Samsung μέχρι σήμερα,  η εταιρεία όχι μόνο υποστηρίζει την εμπιστοσύνη της στην αξιοπιστία των προϊόντων, αλλά δεσμεύεται περαιτέρω να συμβάλλει στη μείωση αποβλήτων και να προωθήσει τη βιωσιμότητα. Για τους χρήστες, η εγγύηση συνεπάγεται επιπλέον σιγουριά, γνωρίζοντας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για τα επόμενα χρόνια.

    Συνεργασία για τη δημιουργία πιο οικολογικών τεχνολογιών

    Σε συνεργασία με την Patagonia, η Samsung έχει αναπτύξει τεχνολογίες πλυντηρίων ρούχων για να μειώσει τη ρύπανση από μικροπλαστικά που παράγεται από τα ρούχα. Τα νέα πλυντήρια ρούχων, που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα διαθέτουν τη νέα τεχνολογία μείωσης της ρύπανσης  από τα μικροπλαστικά των ρούχων, κατά ένα εντυπωσιακό 54%[17]. Μέχρι τέλος του χρόνου, τόσο τα νέα πλυντήρια ρούχων όσο και τα παλαιότερα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία μέσω αντίστοιχων αναβαθμίσεων.

    Η Samsung πρωτοστατεί δημιουργώντας οικιακές συσκευές που μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στο σπίτι. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Samsung.com ή βρείτε τη Samsung στην IFA 2022.

    *********

    [1] Το SmartThings Energy λειτουργεί επί του παρόντος σε περίπου 40 οικιακές συσκευές Samsung που έχουν ενεργοποιημένη την υπηρεσία SmartThings. Οι συσκευές αυτές περιλαμβάνουν πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, κλιματιστικά, καθαριστές αέρα, ηλεκτρικές σκούπες, φούρνους, απορροφητήρες, εστίες μαγειρέματος, φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις (μοντέλα που κυκλοφόρησαν μετά τον Ιούνιο του 2022) και μετρητές ενέργειας.

    [2] Βασίζεται στο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας 70% με AI Energy Mode και κρύο πλύσιμο με EcobubbleTM. (Από τον Αύγουστο του 2022)

    [3] Μπορεί να εφαρμοστεί όταν η επιλεγμένη θερμοκρασία πλύσης είναι 20 ~ 40°C.

    [4] Βασίζεται σε εσωτερικές δοκιμές στο μοντέλο WW11BBA049AB σε κανονικές συνθήκες χρήσης. Αποτελέσματα: Ετήσια κατανάλωση ενέργειας χωρίς AI Energy Mode = 88,7 KWh. Ετήσια κατανάλωση ενέργειας με AI Energy Mode = 31,5 KWh. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις πραγματικές συνθήκες χρήσης. 

    [5] Υψηλότερη ενεργειακή απόδοση μεταξύ των ενεργειακών ψυγείων BMF βαθμού Α στην Ευρώπη (από τις 16 Αυγούστου 2022)

    [6]   Με τη λειτουργία AI Energy Mode σε λειτουργία, η θερμοκρασία του ψυγείου και του καταψύκτη θα αυξηθεί με αποτέλεσμα τη συντόμευση της περιόδου συντήρησης των τροφίμων. Το συχνό άνοιγμα των θυρών μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό, μειώνοντας περαιτέρω την περίοδο συντήρησης των τροφίμων. Η πραγματική περίοδος συντήρησης των τροφίμων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες και τα πρότυπα χρήσης. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν χειροκίνητα τη θερμοκρασία κατά τη λειτουργία AI Energy Mode, οπότε το αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι εγγυημένο. Πριν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία AI Energy Mode, έχετε υπόψη σας τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο/καταψύκτη και σημειώστε ότι η ενεργοποίηση της λειτουργίας AI Energy Mode δεν ενεργοποιεί αυτόματα τον αλγόριθμο εξοικονόμησης ενέργειας*. Το SmartThings θα εμφανίσει μια ειδοποίηση πριν ενεργοποιήσει τον αλγόριθμο εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στη Μέγιστη λειτουργία (Maximum Mode) όσο και στην Προσαρμοσμένη λειτουργία (Custom Mode). * Η θερμοκρασία θα αλλάξει σύμφωνα με τα διαδοχικά βήματα. Βήμα 1. Ψυγείο 3℃, Καταψύκτης -18℃ / Βήμα 2. Ψυγείο 5℃, Καταψύκτης -16℃

    [7] Διαθέσιμο για συγκεκριμένα μοντέλα από τον Δεκέμβριο του 2022 μέσω ενημέρωσης Wi-Fi. Τα αποτελέσματα των δοκιμών προέκυψαν από τη σύγκριση της εργοστασιακής θερμοκρασίας ρύθμισης με τη λειτουργία AI Energy ενεργοποιημένη και τη λειτουργία απενεργοποιημένη. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες και τα μοτίβα χρήσης.

    [8] Το ψυγείο θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία σε Συντήρηση 5℃, Καταψύκτη -16℃ και ενδέχεται να επηρεάσει την περίοδο συντήρησης των τροφίμων.

    [9] Βασίζεται σε εσωτερικές δοκιμές στο Σύστημα Eco Heating σε κανονικές συνθήκες χρήσης.

    [10] Η θερμοκρασία που επιθυμεί ο χρήστης μπορεί να αυξηθεί κατά τη λειτουργία AI Energy Mode. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει χειροκίνητα τη θερμοκρασία που θέλει, οπότε η λειτουργία AI Energy Mode αλλάζει σε κανονική λειτουργία ψύξης και το αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι εγγυημένο.

    [11] Δοκιμασμένο στο μοντέλο AR12TXCAAWK/EU, με βάση την κατανάλωση ενέργειας της λειτουργίας AI Auto Cooling έναντι της AI Energy Mode για 8 ώρες.

    [12] Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Ενέργειας, η υψηλότερη βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης για τις οικιακές συσκευές είναι Α για ψυγεία και πλυντήρια ρούχων και A+++ για στεγνωτήρια και κλιματιστικά (EHS).

    [13] Η δυνατότητα 100% Wi-Fi θα εφαρμοστεί μόνο για μοντέλα με AI Energy Mode μέσω του SmartThings Energy.

    [14] Το Net Zero Home ήταν παλαιότερα το πιλοτικό έργο Zero Energy Home.

    [15] Η 20ετής εγγύηση ισχύει μόνο για τους ψηφιακούς κινητήρες μετατροπέα σε πλυντήρια και στεγνωτήρια και τους συμπιεστές στα ψυγεία, που πωλούνται στην ΕΕ. από τον Ιούλιο, εκτός από τους ψηφιακούς κινητήρες μετατροπέα που βρίσκονται σε πλυντήρια που πωλούνται στις ΗΠΑ. Περιορίζεται σε προϊόντα που κατασκευάζονται από τη Samsung και κατασκευαστές υπεργολαβίας και δεν ισχύει για προϊόντα που ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες.

    [16] Η Samsung εργάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς WEEE (Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού) για την περιβαλλοντικά ασφαλή συλλογή, επεξεργασία, ανακύκλωση και απόρριψη του εξοπλισμού.

    [17] Δοκιμασμένο με φορτίο 2 κιλών από φούτερ 100% πολυεστέρα, συγκρίνοντας τον κύκλο Synthetics στο συμβατικό μοντέλο Samsung WW4000T και τον κύκλο Less Microfiber στο WW7000B. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά ανάλογα με τα ρούχα και το περιβάλλον. Δοκιμασμένο από το Ocean Wise Plastics Lab.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles