16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung επιχείρησε να εξαγοράσει την BlackBerry!

    Πριν από αρκετούς μήνες, η BlackBerry ως γνωστόν είχε φτάσει ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία, ωστόσο το προσεκτικό συμμάζεμα των οικονομικών της από τον John Chen, βοήθησε ώστε η BlackBerry να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να είναι και πάλι αξιόπιστη και ανταγωνιστική.

    blackberrylazaridis3

    Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από άλλες πιο οικονομικά εύρωστες εταιρείες, οι οποίες πλέον μπορεί να εξετάζουν την προοπτική εξαγοράς της γνωστής καναδικής εταιρείας. Σύμφωνα με έγκριτες πληροφορίες που μας έρχονται από φορείς της αγοράς, πρόσφατα η Samsung επιχείρησε να εξαγοράσει την BlackBerry, καταβάλλοντας το ποσό των 7.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, η Samsung προσφέρθηκε να καταβάλλει από 13.35 έως 15.49 δολάρια ανά μετοχή, μία πολύ καλή οικονομική προσφορά, η οποία είναι κυμαίνεται από 38 έως 60% πάνω από την εμπορική αξία που έχει αυτή τη στιγμή η BlackBerry. Σύμφωνα με τις πηγές που έβγαλαν το θέμα στην επιφάνεια, οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ήδη γίνει, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει ποιο ήταν το τελικό τους αποτέλεσμα και το τι μέλλει γενέσθαι. Βέβαια αυτή η κίνηση δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση από την πλευρά της Samsung, καθώς στο παρελθόν οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί  στον τομέα του security.

    blackberry-passport

    Είναι άγνωστο το που θα καταλήξει το φλερτ ανάμεσα στις δύο εταιρείες, ωστόσο οι αγορές αντιδρούν θετικά στο ενδεχόμενο μίας εξαγοράς, καθώς με το που ακούστηκε η συγκεκριμένη φήμη, οι μετοχές της BlackBerry ανέβηκαν περίπου στο 30%. Χωρίς αμφιβολία, οι επόμενες ημέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποια θα είναι η κατάληξη της συγκεκριμένης ιστορίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles