16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Internet 14.0: Διαθέσιμη η beta έκδοση στο Google Play Store & στο Galaxy Store!

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει την κυκλοφορία του προγράμματος περιήγησης Samsung Internet 14.0 beta, που προσφέρει βελτιωμένες ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας, ανανεωμένη εμπειρία προβολής σε αναδιπλούμενες συσκευές Galaxy και νέες δυνατότητες στην επιφάνεια διεπαφής χρήστη (UI).

    «Η Samsung αναζητά συνεχώς νέους τρόπους για να βελτιώνει την ασφάλεια των υπηρεσιών της και να ενισχύει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών», δήλωσε ο Du Kim, VP και Head του Web R&D Group του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Με το Samsung Internet 14.0 beta, θέλουμε οι χρήστες να απολαμβάνουν την πλοήγησή τους στον ιστό, χωρίς να ανησυχούν ότι δεν έχουν πλήρη έλεγχο πάνω στα δεδομένα τους».

    Νέες και βελτιωμένες λειτουργίες προστασίας προσωπικών δεδομένων

    Το Samsung Internet 14.0 beta βοηθά τους χρήστες να παραμένουν ασφαλείς όσο πλοηγούνται με την ενισχυμένη λειτουργία Smart Anti Tracking, που ανιχνεύει πότε ένας ιστότοπος προσπαθεί να τους παρακολουθήσει και αυτόματα τους εμποδίζει. Το Samsung Internet 14.0 beta διαθέτει, επίσης, ένα νέο πίνακα ελέγχου ασφαλείας, σχεδιασμένο για να διευκολύνει το χρήστη να παρακολουθεί και να ελέγχει τις ρυθμίσεις ασφαλείας, καθώς και να βλέπει χρήσιμα καθημερινά στατιστικά στοιχεία, όπως το πόσα αναδυόμενα παράθυρα και προγράμματα παρακολούθησης έχουν αποκλειστεί. Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    Ανανεωμένη εμπειρία προβολής σε αναδιπλούμενες συσκευές Galaxy

    Οι χρήστες αναδιπλούμενων συσκευών Galaxy έχουν πλέον στη διάθεσή τους τη λειτουργία Flex[1], που τους επιτρέπει να παρακολουθούν βίντεο στο πάνω μισό της οθόνης, ενώ τα πλήκτρα χειρισμού του βίντεο εμφανίζονται στο κάτω μισό της οθόνης, για μια πιο άνετη εμπειρία προβολής. Με το Samsung Internet 14.0, η λειτουργία Flex ενεργοποιείται αυτόματα κατά την αναπαραγωγή βίντεο σε πλήρη οθόνη, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να το ενεργοποιεί χειροκίνητα, μέσω του Video Assistant.

    Η υλοποίηση πολλαπλών εργασιών περνά σε νέο επίπεδο

    Χάρη στο Samsung Internet 14.0, η λειτουργία App Pair μπορεί να ξεκινά πολλά προγράμματα περιήγησης Samsung Internet ταυτόχρονα[2], επιτρέποντας στο χρήση να προβάλλει ταυτόχρονα το περιεχόμενο σε μια οθόνη (split-screen). Έτσι, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί ένα βίντεο με οδηγίες όσο διαβάζει μια συνταγή ή να συγκρίνει τιμές κατά τη διάρκεια του online shopping.

    Εξατομίκευση της εμπειρίας πλοήγησης του χρήστη με τη γραμματοσειρά της επιλογής του

    Με το Samsung Internet 14.0 beta, οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την εμπειρία online πλοήγησης επιλέγοντας την αγαπημένη τους γραμματοσειρά[3], ή μια γραμματοσειρά που τους φαίνεται περισσότερο ευανάγνωστη, από το μενού ρυθμίσεων του Samsung Internet και την ενότητα «Labs».

    Άλλες χρήσιμες λειτουργίες του Samsung Internet 14.0 beta συμπεριλαμβάνουν τα:

    • «Εξαγωγή σε κείμενο από S Pen» στη σειρά Galaxy Tab S7: Χρησιμοποιώντας το S Pen τους, οι χρήστες πλέον μπορούν να γράψουν κατευθείαν σε περιοχές πλαισίου κειμένου, όπως οι γραμμές διευθύνσεων, και το χειρόγραφό τους μετατρέπεται σε κείμενο.[4]
    • Λειτουργία Ανάγνωσης: Η βελτιωμένη λειτουργία ανάγνωσης (Reader Mode) βοηθά στην αυτόματη αναδιοργάνωση των σελίδων με πυκνό κείμενο σε πιο ευανάγνωστη μορφή.
    • Επέκταση μετάφρασης: Βασισμένη στη μηχανή μετάφρασης Samsung Research, αυτή η επέκταση του προγράμματος πλοήγησης υποστηρίζει 18 γλώσσες[5], επιτρέποντας την εύκολη προβολή μεταφράσεων κατά την πλοήγηση στο internet.

    Σε συνέχεια της περιόδου δοκιμής σε μορφή beta, το πρόγραμμα Samsung Internet 14.0 θα διατεθεί επίσημα τον Απρίλιο. Οι χρήστες Samsung Internet θα λάβουν μια ειδοποίηση μόλις είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση.

    *******

    [1] Η λειτουργία Flex καλύπτει από 75 ως 115 μοίρες. Ένα ευρύτερο φάσμα γωνιών ενδέχεται να είναι διαθέσιμο για χρήστες ανάλογα με το περιβάλλον και την περίπτωση χρήσης. Τα μοντέλα συσκευών που υποστηρίζουν τη λειτουργία συμπεριλαμβάνουν τα Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Fold2 5G, Galaxy Z Flip, και Galaxy Z Flip 5G.

    [2] Η λειτουργία App Pair μπορεί να εκκινήσει μέχρι και τρεις Samsung Internet browsers ταυτόχρονα. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε συσκευές με One UI 2.5 ή νεότερο.

    [3] Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε συσκευές Galaxy με Android 6.0 ή νεότερο.

    [4] Η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη στη σειρά Galaxy Tab S7 με One UI 3.1. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία «S Pen to text» είτε από τις Ρυθμίσεις > Προηγμένες Ρυθμίσεις > S Pen > S Pen to text, ή από τις Ρυθμίσεις > Γενικές Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Samsung Keyboard > S Pen to text. Η λειτουργία «S Pen to text» υποστηρίζει όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει το Samsung Keyboard.

    [5] Οι γλώσσες που υποστηρίζονται συμπεριλαμβάνουν: Αγγλικά, Κορεάτικα, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Κινέζικα, Αραβικά, Ιαπωνικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Τσέχικα, Βουλγαρικά, Ουγγρικά, Ινδονησιακά και Τούρκικα. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles